Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 47
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 28
@wiem_wszystko: ale wirus przyspieszyl wymieranie bb i to znacznie. GUS do 2050 nie szacowal, ze umrze rocznie wiecej niz 500 tys osob. A zaraz pojawia sie zgony wynikajace z paralizu sluzby zdrowia i strachu, spowodowane nieleczonymi chorobami przewleklymi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Emerkaes: strach o przyszlosc. Odbicie z marca to odwleczone decyzje z maja-czerwca, gdzie myslelismy, ze wszystko wraca do normy. Najgorzej bedzie w lipcu-wrzesniu, bo wtedy przyszla niespodziewanie druga fala.
  • Odpowiedz
  • 0
@oguras: tak, ale wiele gospodarstw jest jednoosobowych, bo dzieci sie wyniosly a wspolmalzonek umarl. Podaje przyklad mojej rodziny - dwa zgony, jeden wprost covid, drugi okolocovidowy. Zwolnione dwa mieszkania w centrach miasta 50-60 tys i 35 tys. Nie ma reguly.
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: pod kazdym artykułem argumenty ze ludzie nie maja dzieci bo za malo zarabiają. Mój byly szef, człowiek zarabiajacy dobre 100k miesięcznie albo i wiecej , facet po 30, zona tez (rozsadna osoba zaden piczon) duzy nowy dom z wieka działką pod miastem, 5 aut w garazu, teściowie na miejscu. Zaraz jak urpdzilo sie pierwsze dziecko powiedzial że nie planuja nawet drugiego bo chca miec coś z życia. I co
  • Odpowiedz