Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 28
@wiem_wszystko: ale wirus przyspieszyl wymieranie bb i to znacznie. GUS do 2050 nie szacowal, ze umrze rocznie wiecej niz 500 tys osob. A zaraz pojawia sie zgony wynikajace z paralizu sluzby zdrowia i strachu, spowodowane nieleczonymi chorobami przewleklymi.
  • Odpowiedz
@wojteksrz: nie interesuje mnie gus i ich gusla i przepowiednie z dupy podparte analizami poprzednich rocznikow. Zakladajac ze zaczynasz pracowac na studiach za 5 netto co jest w polsce uznawane za bogatcwo. Po 120 miesiacach a wiec 10 latach masz ledwo 600 tysiecy oszczednosci zakladajac ze odkladasz wszystko. To jest chore. Jedyna alternatywa jest kredyt na 30 lat albo wynajem za polowe pensji. Stad chec posiadania dziecka maleje wraz z wchodzeniem
  • Odpowiedz
  • 0
@Emerkaes: strach o przyszlosc. Odbicie z marca to odwleczone decyzje z maja-czerwca, gdzie myslelismy, ze wszystko wraca do normy. Najgorzej bedzie w lipcu-wrzesniu, bo wtedy przyszla niespodziewanie druga fala.
  • Odpowiedz
  • 0
@oguras: tak, ale wiele gospodarstw jest jednoosobowych, bo dzieci sie wyniosly a wspolmalzonek umarl. Podaje przyklad mojej rodziny - dwa zgony, jeden wprost covid, drugi okolocovidowy. Zwolnione dwa mieszkania w centrach miasta 50-60 tys i 35 tys. Nie ma reguly.
  • Odpowiedz
@wiem_wszystko: pod kazdym artykułem argumenty ze ludzie nie maja dzieci bo za malo zarabiają. Mój byly szef, człowiek zarabiajacy dobre 100k miesięcznie albo i wiecej , facet po 30, zona tez (rozsadna osoba zaden piczon) duzy nowy dom z wieka działką pod miastem, 5 aut w garazu, teściowie na miejscu. Zaraz jak urpdzilo sie pierwsze dziecko powiedzial że nie planuja nawet drugiego bo chca miec coś z życia. I co uwazasz
  • Odpowiedz