Aktywne Wpisy
powodzenia +15
to jest niemożliwe jak szybko zmieniły się nastroje z pro- na antyukraińskie. na głównej znalezisko, że Ukrainka ugryzła menadżerkę klubu xD Ukraińcy nie są swieci, nigdy nie byli, ale ta zmiana o 180 stopni, od umiłowania do wykopywania znaleziska o mandacie za złe parkowanie, to naprawdę niesamowity pokaż tego jak ludzie ulegają trendom.
czy wam się to podoba czy nie, kreml w końcu dopiął swego i Polacy zaczynają nienawidzić Ukraińców
#ukraina
czy wam się to podoba czy nie, kreml w końcu dopiął swego i Polacy zaczynają nienawidzić Ukraińców
#ukraina
To przez tą mendę nie ma pracy w IT. To on przeniósł pracę w IT do mainstreamu swoimi hehe śmiesznymi filmikami. Bo widzicie, programiści w pracy nic nie robią tylko kręcą bekowe filmiki a z szefostwem jest się na Ty.
#pracait #programowanie #programista15k
#pracait #programowanie #programista15k
Tydzień trochę lżejszy niż zakładany, ale idziemy dalej ;)
Wtorkowa regeneracja odpuszczona, czwartek test FTP, lekki przyrost 8W i 0.1W/kg po ~ 4 tygodniach treningu, w sobotę mocna jednostka nie wypaliła z obawy o kontuzję, w niedzielę lekki i spokojny tlen.
Z zaplanowanego czasu total 8:12 wyszło 9:57 - głownie za sprawą spacerów;)
Czas na rowerze planowany 5:52 wyszło 4:42
Tssy total planowane 345, zrealizowane 355.
Dystans nie powala: 139km.
Jak widać tydzień dość lekki można rzec regeneracyjny ;)
Niestety pierwszy planowy start znowu został przesunięty przez organizatora. Teraz planowany jest na 16.05. Więc wciąż mam 3 tygodnie do pierwszego startu. Związku na specyfikę trasy trzeba katować podjazdy. Trasa 44km 750m up. Dla amatora jakim jestem dość duże wyzwanie ścigać się na takiej trasie ;)
Plan na najbliższy tydzień dość mocny;)
Pn: Core
Wt: Sprinty Vo2Max 7x3min na ~113% ftp 1:38h 114Tss
Śr: Core
Cz: Jazda nad/pod progiem. Powtórka z nie udanej soboty. 4x5minut 94% ftp następnie 104% ftp poprzedzone rozgrzewką rampową 1:30h 108Tss
Pt: Core
Sob: Podjazdy, czyli lecę w górki i katuję podjazd do znudzenia lub wyczerpania na niskiej kadencji lub objazd trasy pierwszego startu. 2h 100-200Tss
Nd. Spokojny tlen przez w między czasie kilka akcentów na kadencje 2h:15 101 Tss
Zaplanowana objętość rowerowa to 7:23h, zaplanowane tssy rowerowe 423.
Jeśli chcesz podejrzeć jak wygląda #trening #rower #szosa z pomocą #trener zapraszam na #hiponaszosie , staram się zdawać relację po każdym treningu, oraz raz w tygodniu podrzucać zbiorcze podsumowanie i plan na kolejny tydzień.
@Hipodups: co przenieśli na 16 maja?
Faktycznie skromnie z tym TSS, ja w zeszłym tygodniu zrobiłem 920 TSS. Ale dwie ustawki były ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile docelowo będziesz robił TSS tygodniowo?
Gdzieś kiedyś czytałem że CTL powinno być około 100 że by forma rosła. To daję średnio 700 TSS tygodniowo.
Co do regeneracji to inaczej regenerujesz się po długiej jeździe w Z2 a inaczej po intensywnych interwałach w Z5/Z6 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale pewnie to wiesz (albo twój trener to wie). Teraz mi nie wyszło (za dużo jazdy w grupie) ale normalnie to 80% czasu mam
rozklad stref za ostatnie tygodnie wygląda tak:
38.3% z1
28% z2
11.8% z3
5.27% z5
2.97% z6
z tym ze ostatnie tygodnie to ten mocniejszy okres przygotowawczy i rzeźbienia siły + vo2max :) koło 700tssow nie ma co liczyć w moim przypadku, bo czasowo się nie wyrobie. Chyba ze wbijając 4/5h tlenu w weekendy ale to poza frajdą i przyjemnością nie ma
Nie robisz żadnego treningu po 4h?
Zobacz to:
https://www.wttzcyclingblog.pl/trening-kolarski-jazda-na-czas/
Żeby nie było, twój trener pewnie wie lepiej i się go słuchaj. Ale myślę że warto poczytać.
A w czym startujesz? Jakiś cyclocross? kryterium uliczne?
Ja to tylko jeżdżę dla siebie i żeby na ustawkach z kumplami lepiej wypadać :)
Mam FTP podobne do twojego i masę też podobną. Może też spróbuję gdzieś wystartować?
Choć jak z kumplami się umówię się, a oni mają po 280-300W albo 4,5w/kg, to z moim 240-250W mam taki wyciski że już o zawodach nie myślę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnio dołączyliśmy się do takich koni co sporo powyżej 300W mają. 40km/h szli pod mocny wiatr, peleton był duży więc koło