Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@putinex: widać, że kompletnie nie masz pojęcia.. takie dziury to właśnie oznaka dobrze sfermentowanego i prowadzonego ciasta. Co to dla Ciebie znaczy porządny chleb?
  • Odpowiedz
@putinex: Tylko widzisz, gusta różne i ja osobiscie uwielbiam z dziurami. I nie lubię zakladac, ze ktoś „syf pod lajki” zrobił. Zgaduje, ze takie zarzuty idą od osób które wlasnie dla lajkow robią rzeczy :) wiesz, ze są na świecie ludzie, których plusy, minusy i inne nie interesują... pewnie Ci się to w głowie nie mieści. Tak samo jak to, ze nie każdy lubi zbity chleb. Życzę Ci miłej i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@putinex: heh.. oczywiście gusta różne ale to widać od razu po strukturze chleba, że przy rpzekrajaniu będzie się rozwarstwiac i same okruszki z tego zostaną. Tymczasem chleb opa możesz docisnąć z całej siły do blatu i wróci praktycznie do tej samej formy.
  • Odpowiedz
@pierzak: taki chlebek na zakwasie do tygodnia moze siedziec i jedynie bedzie troche wyschniety z wierzchu, jak juz mam taki kilkudniowy chlebek to lubie sobie go dac do tostera/grilla na chwile zeby byl cieplejszy i jest prawie jak swieży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz