Wpis z mikrobloga

Siemano, mam dla was protipa w biedronce. Kasy samoobslugowe nie daja mozliwowsci wpisania ilosci produktow, ktore kupujecie. Moze to zrobic tylko pracownik. Sprawdzalem to na litrowych zgrzewkach coli zero i dziala. Zatem jesli nie moge recznie wpisac ilosci a kupuje na przyklad 12 butelek (3 zgrzewki) to skanuje jedna butelke i klade zgrzewke na wadze. Waga nie wychwytuje w tym przypadku, ze polozylem ich wiecej (nie wiem dlaczego) tylko odczytuje, ze odlozyliscie na nia ta butelke. Tym oto sposobem w cenie jednej butelki bierzecie szesc. Z kolejna zgrzewka powtarzacie, czyli skanujecie jedna i kladziecie zgrzewke. W ten sposob przy trzech zgrzewkach coli placicie za trzy butelki przez to, ze nie mozecie wpisac ilosci a przeciez nie bedziecie skanowac 12 razy tej samej butelki :) wazne aby nie kupowac w tym samym momencie alkoholu lub nie czytac kodu, ktory nie istnieje bo przychodzi pracownik i widzi, ze zeskanowaliscie tylko jedna butelke. W kazdym innym wypadku przy #!$%@? w biedrze na kasach nikt was nawet nie zauwazy.

#protip #biedronka #oszczedzanie
Gordoniasty - Siemano, mam dla was protipa w biedronce. Kasy samoobslugowe nie daja m...

źródło: comment_16185703272N7ZZE5prRDaDWt8dLexwT.jpg

Pobierz
  • 181
W kazdym innym wypadku przy #!$%@? w biedrze na kasach nikt was nawet nie zauwazy.

@Gordoniasty: AHA, czyli zrobili SAMOOBSŁUGOWE kasy ale wywalili wszystkie KAMERY? To, że masz szmatę ma mordzie nie przeszkodzi dojść jaki masz numer konta bankowego karty, którą płaciłeś. Geniusz zbrodni na wagę gangu Olsena.