Aktywne Wpisy

Zoyav +94
pamiętacie te mroczne czasy, kiedy microsoft zapragnął podbić rynek smartfonów i powstało największe, niefunkcjonalne gówno o nazwie windows phone, które bardzo szybko zdechło śmiercią naturalną?
(tak, miałam tę nieprzyjemność używania pożyczonego telefonu z windowsem od ciotki przez tydzień jak mój htc był w naprawie i to był jakiś koszmar)
#heheszki #nostalgia #wspomnienia #telefony #smartfon #windows #microsoft
(tak, miałam tę nieprzyjemność używania pożyczonego telefonu z windowsem od ciotki przez tydzień jak mój htc był w naprawie i to był jakiś koszmar)
#heheszki #nostalgia #wspomnienia #telefony #smartfon #windows #microsoft

chud +1
Mam bombelka 0,5 lvl i trochę martwię się o jego głowę, tzn. kształt i potencjalną plagiocefalię. Pytałem lekarki, ale mówi, że jest dobrze, żeby jeździć obserwować. Czy jest może na wykopie jakiś pediatra lub inni rodzice by ocenili, czy jest tu wszystko w porządku?
#dziecko #dzieci #lekarz #medycyna #pediatria #ojcostwo #tatacontent
#dziecko #dzieci #lekarz #medycyna #pediatria #ojcostwo #tatacontent

W pliku wynikowym mam parę takich linijek:
Leave Link at Thu Oct 8 08:09:25 2020, MaxMem= 8519680000 cpu: 69.9 elap: 3.1Chciałbym z nich złapać liczby po
cpui wyliczyć na koniec średnią. Dałoby się to zrobićgrepa jeśli tak to w jaki sposób? Czy on nie zaciągnie całej linijki aby?Dzieki!
#linux #bash #programowanie #naukaprogramowania #programista15k
cat test | perl -ne 'if (/cpu: ([\d.]+) elap: ([\d.]+)/) {$c++; $scpu+=$1; $selap+=$2} END {print($scpu/$c." ".$selap/$c."\n")}'( ͡º ͜ʖ͡º)
Kurde, dzieki Panowie. Zrobiłem trochę inaczej :D
awk '/Leave Link.*elap/ { i += $NF; c += 1 } END { print i; print c}'Aczkolwiek chciałbym to ubrać w
findaby wystartować z czymś takim:find ~+ -maxdepth 2 -name '*.log' -exec sh -c "awk '/Leave Link.*elap/ { i += $NF; c += 1 } END {print i/c}' {}" \;Tylko tutaj
$NFjest podstawione zaraz po wystartowaniu,sh -c "awk '/i shell wstawia pusty bo $NF próbuje parsować?find ~+ -maxdepth 2 -name '*.log' -exec echo {} \; -exec awk '/Leave Link 502.*elap/ { i += $NF; c += 1 } END {print i/c}' '{}' \;to hula