Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 68
Jakoś 4-5 lat temu pierwszy raz przewinął mi się w internecie termin "Nowy ład" "Nowa rzeczywistość".

Opisane tam było utworzenie rządu światowego, który będzie panował nad każdym człowiekiem poprzez zamknięcie go w domu, izolację, wycofanie gotówki, inwigilację, utrudnienia w podróżach (jedynie dla wybranych) itp...

Wtedy wydawało mi się to śmieszne.

Dziś nie jest już mi do śmiechu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#koronawirus #teoriespiskowe
  • 19
  • 1
@unikalny3: Ciężko mi się ustosunkować do teorii chipa 5g. Natomiast celowe zamknięcie nas w domach na "tylko 2 tygodnie" izolacja jak w więzieniu (takie kary stosowane są w więzieniach za przewinienia) czy system punktowy rodem z Chin stają się faktem.

Spróbuj teraz wybrać się gdzieś za granicę np do USA. Powodzenia... :)
Nie będzie żadnego chipowania w jakim celu skoro telefon zabierasz nawet co WC

@Caracas: Czipy są potrzebne do globalnego systemu szybkiego reagowania (do wirtualnej waluty także). Szczepionki okażą się nieskuteczne. Skuteczne okaże się zaczipowanie i monitorowanie ludzi w celu wychwytywania potencjalnych "zakażonych".

Sam Bill o tym wspomina i chciałby aby w NASTĘPNEJ xD pandemii taki system już działał.
https://youtu.be/OJtblo12UxI
Jakoś 4-5 lat temu pierwszy raz przewinął mi się w internecie termin "Nowy ład" "Nowa rzeczywistość".

@Caracas: Co ty nie powiesz. New Deal był w okresie międzywojennym w USA, program odbudowy gospodarki po wielkim kryzysie.
A teorie spiskowe o jakimś tajnym rządzie światowym i spiskowcach sięgają lat 1700. W XX wieku. Oczywiście takie szurstowo i wiara w spiski była skrzętnie wykorzystywana też przez państwa czy dyktatorów. Choćby carska rosja wydała i
  • 1
@dzek: wykopki wszystko wiedziały najlepiej. Nie dość, że wstawiłem zdjęcie z samolotu, zdjęcia biletów to i tak będą Ci wmawiać że tak nie jest. Po co mam się szarpać z idiotami stwierdziłem.