Wpis z mikrobloga

Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciowa, używasz innego imienia niż w dokumentach, więc była posłanka, sędzina tzw. Trybunału Konstytucyjnego, rozkręca na cały kraj nagonkę na ciebie. Na szkołę wysyłana jest kontrola kuratorium, na polecenie "z góry". Do nagonki na ciebie dołącza tzw. Rzecznik Praw Dziecka, Mikołaj Pawlak.

Państwo przyjazne osobom LGBT to nie "lewackie fanaberie". To jest rzeczywistość, z jaką musimy się tutaj codziennie mierzyć.

(Like spod posta może i zniknął po jednym wpisie na Twitterze, ale Web Archive jest pamiętliwe: https://web.archive.org/web/20210407171759/https://twitter.com/AlwaysBeeBrave/status/1379824084079480837 )

#lgbt #transplciowosc #neuropa #urojeniaprawakoidalne #rzecznikprawdziecka
tpap - Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciow...

źródło: comment_1617819251ttCgbKvwzzvYoJHP6xq7kV.jpg

Pobierz
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wracając do pytania o ekspertów - rzadko się zdarza by diagnozy były tak rozbieżne. częściej są rozmyte. jesli jednak są tak diametralnie rozbieżne to szukam wtedy kolejnych osób, by potwierdzić jedną bądź drugą opinię.

@secret_passenger: to mamy trochę inne podejście - bo jeśli mnie coś mocno interesuje, to najpierw szukam źródeł (o ile są dostępne), potem czytam wnioski/opinie na ich temat i staram się wyrobić swoje zdanie. Zdaję sobie sprawę
  • Odpowiedz
@tpap: W wieku 10 lat to ja nie wiedziałem którą ręką się trzyma przy sikaniu a co dopiero wybierać swoją płeć. Jakby mój młody powiedział że on chce być kobietą to by takie szkolenie dostał z ucieczki przed ojcem z przeszkodami że raz na zawsze by zapomniał o takich pomysłach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tpap w jaki sposób lobby LGBT opłaca swoich klakierów? Jak to możliwe, że tyle się mówi o LGBT a sytuacja ludzi niepełnosprawnych, fizycznie czy umysłowo schodzi na dalszy plan? Mam odpowiedź: LGBT podobnie jak religia wzbudza emocje a ludzie zamiast pomagać wola skakać sobie do gardeł i dotyczyć bezcelowe dyskusje. Temat inwalidów i ich problemy? To nie jest modne!
  • Odpowiedz
@tpap: Nagle okazuje się, że dziecko nie jest „własnością” rodziców i rodzice nie mają prawa go wychowywać tak jak uważają za słuszne (w tym przypadku pozwalając mu czuć się tym kim się czuje, a nie szczuć i terroryzować psychicznie).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@secret_passenger:

"iks DE - jeśli Ty w wieku 10 lat bawiłeś się w piaskowicy to widać byłeś opóźniony.

robisz dokładnie to co kolega wyżej. sprowadzasz moją wypowiedź do absurdu, ale tak naprawdę pokazujesz swoją pustotę. bo nie o wykładanie fizyki na MIT chodziło, a o to, że dzieci w wieku 10 lat nie bawią się w piaskownicy (ja takich nie znam). to są dzieci o dalece bardziej złożonych zainteresowaniach."
przykro
  • Odpowiedz