Wpis z mikrobloga

Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciowa, używasz innego imienia niż w dokumentach, więc była posłanka, sędzina tzw. Trybunału Konstytucyjnego, rozkręca na cały kraj nagonkę na ciebie. Na szkołę wysyłana jest kontrola kuratorium, na polecenie "z góry". Do nagonki na ciebie dołącza tzw. Rzecznik Praw Dziecka, Mikołaj Pawlak.

Państwo przyjazne osobom LGBT to nie "lewackie fanaberie". To jest rzeczywistość, z jaką musimy się tutaj codziennie mierzyć.

(Like spod posta może i zniknął po jednym wpisie na Twitterze, ale Web Archive jest pamiętliwe: https://web.archive.org/web/20210407171759/https://twitter.com/AlwaysBeeBrave/status/1379824084079480837 )

#lgbt #transplciowosc #neuropa #urojeniaprawakoidalne #rzecznikprawdziecka
Pobierz tpap - Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciow...
źródło: comment_1617819251ttCgbKvwzzvYoJHP6xq7kV.jpg
  • 190
Absurd calej tej sytuacji to zachowanie doroslych. Kim jest smieszna Pawlowicz, zeby rozkrecac taka gownoburze, ktora dotknie dziecko i najblizszych przyjaciol? Przez takie zjebki, dzieciaki i tak juz dotkniete lockdownem zaczna sie jeszcze bardziej izolowac od siebie. Bo w domu uslysza, ze bycie transem zle, gejem i lesbijka zle, innym byc zle. Pawlowicz na stos. To jest prawdziwa czarownica.
@RexxarHell: transpłciowość jako wynik dysforii płciowej to nie jest świadomy ani racjonalny wybór. Mówiąc ogólnie, wybór między tranzycją a dalszym życiem jako płeć przypisana przy urodzeniu to z tej perspektywy wybór między ciężkim, drogim i trwającym procesem, a życiem w dalszym cierpieniu. No, akurat z perspektywy tego dziecka tranzycja się ograniczy do tranzycji społecznej, ale... z perspektywy osoby transpłciowej, zwracanie się złym imieniem/formami gramatycznymi to po prostu psychiczny ból.
@tpap: @secret_passenger: w świecie gdzie wielu ludzi popełnia błąd na poziomie wyboru szkoły średniej będąc znacznie starszym niż 10 lat wy usprawiedliwiacie 'wybór' transpłciowości przez dziecko? Gardzę okrutnie.
Jak miałeś 10 lat szybko i łatwo podchwytywałeś tematy starszych żeby im zaimponować. Jeśli nie wierzysz zrób ślepy test rozmowy o dowolnym temacie przy dzieciach w podobnym wieku. Dziwne, że to właśnie gdy transgender staje się tematem publicznych dyskusji 10 letnie dziecko
@niochland Prawactwo tak straszyło tymi wrednymi imigrantami-muzułmanami i "marksizmem kulturowym", a ja się bardziej boję polskich katoli.

Aż dziwne, że taka durnota dostała tyle plusów. Gadanie i plusowanie takich rzeczy to taki sam ekstermizm.
ja mając 10 lat chętnie majsterkowałem z dziadkiem, budowałem szałasy. robiłem łuki, kusze, latawce, ale zapewniam Cię że NIE bawiłem się w piaskownicy. i żaden z moich kolegów nie robił tego w wieku 10 lat.

@secret_passenger: a ja jeździłem na wczasy nad morze :-)