Wpis z mikrobloga

Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciowa, używasz innego imienia niż w dokumentach, więc była posłanka, sędzina tzw. Trybunału Konstytucyjnego, rozkręca na cały kraj nagonkę na ciebie. Na szkołę wysyłana jest kontrola kuratorium, na polecenie "z góry". Do nagonki na ciebie dołącza tzw. Rzecznik Praw Dziecka, Mikołaj Pawlak.

Państwo przyjazne osobom LGBT to nie "lewackie fanaberie". To jest rzeczywistość, z jaką musimy się tutaj codziennie mierzyć.

(Like spod posta może i zniknął po jednym wpisie na Twitterze, ale Web Archive jest pamiętliwe: https://web.archive.org/web/20210407171759/https://twitter.com/AlwaysBeeBrave/status/1379824084079480837 )

#lgbt #transplciowosc #neuropa #urojeniaprawakoidalne #rzecznikprawdziecka
tpap - Miej 10 lat, bądź uczennicą w podwarszawskiej miejscowości. Jesteś transpłciow...

źródło: comment_1617819251ttCgbKvwzzvYoJHP6xq7kV.jpg

Pobierz
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bardzo dobrze, rodzice jacyś p----------i są - powinna być tam wysłana kontrola z pomocy społecznej i zespół psychologów, w celu weryfikacji czy dla dziecka nie robią wody z mózgu, a prawdopodobnie robią. Do póki w papierach jest chłopak, to tak się powinni do niego zwracać w szkole.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Dziecku ciężej ocenić rzeczywistość niż np. 15to latkowi, więc tworzenie z dzieci osób trans jest głupie, imo należy się pogodzić z tym że czasu się cofnąć nie da i należy brać dziecko na terapię

@TakiseWatykaniak: jak dziecko się domaga zwracania innym imieniem/zaimkami, to należy się nimi zwracać chociażby dlatego, że to automatycznie zmniejsza ryzyko depresji/samobójstwa. Właśnie dlatego, że czasu nie da się cofnąć. I z tego co wiem, ta dziewczyna
  • Odpowiedz
  • 2
W wieku 10 lat to ja nie wiedziałem którą ręką się trzyma przy sikaniu

@nitro_zeus: w 3 czy 4 klasie podstawówki nie wiedziałeś czegoś takiego? No cóż...
  • Odpowiedz
  • 1
w jaki sposób lobby LGBT opłaca swoich klakierów?

@zebatykocur: nie mam żadnych przelewów od Sorosa, robię to za darmo, z nadzieją że w przyszłości sytuacja dla innych się polepszy.

Jak to możliwe, że tyle się mówi o LGBT a sytuacja ludzi niepełnosprawnych, fizycznie czy umysłowo schodzi na dalszy plan? Mam odpowiedź: LGBT podobnie jak religia wzbudza emocje a ludzie zamiast pomagać wola skakać sobie do gardeł i dotyczyć bezcelowe dyskusje.
  • Odpowiedz
@tpap: To był przykładowy aspekt tego jak dzieci nie do końca mają świadomość samych siebie i podejmowanie takich decyzji w tym wieku nie jest dobrym ruchem i od tego są rodzice i inne instytucje żeby doradzić zalecić pomoc psychologiczną etc. A nie hur dur tęczą pomagamy uciąć drąga czy dodać drąga bo dziecko chce być częścią naszego ruchu. Zero pomyślenia byle by tylko więcej tęczy było a potem po 20
  • Odpowiedz
twój mysi rozumek

@taktosiekonczy: Mój mysi rozumek jest za to wystarczająco rozwinięty aby wiedzieć, że jak coś mówią pisowskie miernoty to z całą pewnością jest jakaś bzdura albo zwykłe kłamstwo.
  • Odpowiedz
@tpap spoko to się chwali :-) Wciąż nie jestem w stanie jednak pojąć jak to możliwe, że na Netfliksie widziałem tyle osób LGBT a chyba jeszcze żadnej na wózku inwalidzkim.
Z innej beczki. Może orientujesz się dlaczego osoby homoseksualne, trans nie są uznawane jako osoby chore czy mające zaburzenia? Bezpłodność, otyłość, depresja, schizofrenia, niskoroslość są uznawane za choroby. Osoba homoseksualna nie może naturalnie mieć dzieci. Osobę trans czeka szereg wyzwań a
  • Odpowiedz
@Melee_Creep chodziło mi o to, że osoba będąca w związku homoseksualnym nie może mieć wspólnych dzieci. Dziecko adoptowane czy pochodzące z in vitro nie dziedziczy genów obu osób które zdecydowały się na posiadanie dziecka.
  • Odpowiedz
@tpap: znacząco różnimy się w naszych poglądach. Zadajesz sobie sprawę, że ideologia, której jesteś głosicielem już zbiera żniwo. Łatwo to zaobserwować w internecie, gdzie ludzie zmieniają sobie zaimki bo jest to z Ameryki, jakiś zwyczajny trend, a nie prawdziwe odczucie. Dziecko w tym wieku potrzebuje akceptacji i miłości, i jest w stanie zrobić naprawdę, naprawdę dużo by zaspokoić te potrzeby. Doskonałym przykładem jest dda. Jeśli dwóch rodziców jest postępowych to
  • Odpowiedz
Zadajesz sobie sprawę, że ideologia, której jesteś głosicielem już zbiera żniwo. Łatwo to zaobserwować w internecie, gdzie ludzie zmieniają sobie zaimki bo jest to z Ameryki, jakiś zwyczajny trend, a nie prawdziwe odczucie.

@RexxarHell: siedzę na Twitterze regularnie, obserwuję w sposób "naturalny" wiele z wpisów wrzucanych tutaj do wyśmiania jako posty "Julek", nie mam problemów ze zrozumieniem tych skrótów i zapożyczeń z angielskiego. Absolutnie nikt nie zmienia zaimków, bo to
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tpap: ani Ty, ani Ja, nie jesteśmy w stanie powiedzieć, która z tych osób faktycznie ma problemy natury psychicznej (zaburzenia, dysforie płciową), a które idą za trendami. Obydwoje postrzegamy świat inaczej, Ty uważasz, że każda z tych osób faktycznie ma dysforie, ja, że po prostu jest to trend. Zwróć uwagę, że problem rasizmu w Polsce, jest marginalny, w porównaniu z krajami postkolonialnymi, a mimo wszystko importujemy problemy, które nas nie
  • Odpowiedz