Wpis z mikrobloga

@aIkohoIik: prawda jest taka, że jeśli Twoi rodzice nie są ustawieni to Polska jest złym krajem do życia - wykształćcie się, popracujcie rok czy dwa żeby mieć doświadczenie i uciekajcie
nie ma co się złościć na rzeczywistość, bo jej nie zmienicie
jak tu będą ściągać 5mln imigrantów i przestępczość w-----e, a ceny mieszkań spadną to będziecie się tylko śmiać
  • Odpowiedz
@sudiczka Akurat w czasach pogańskich jedyne co było potrzebne to robotne ręce. Wystarczyło znaleźć skrawek wolnej ziemi, wykarczować ją i z drewna zrobić chatkę. Teraz nie da się zbudować domu samą skończoną ilością robocizny, gdyż potrzebne są pieniądze na ziemię, materiały, architekta i państwowe daniny.
  • Odpowiedz
  • 0
@aIkohoIik ale nie będzie takich. Po prostu wyjadą. Bo czemu mam siedzieć gdzieś gdzie mnie okradają a do tego że jestem okradany to nie mogę się nigdzie zwrócić o pomoc.
Nie rozumiem tego podwyższania podatków. System trzeba uszczelnić i pieniążki się znajdą. Do tego wysokie kary za korupcję.

To żeby mieć nie znaczy że trzeba komuś siła zabierać. Bo przestanie być za jakiś czas komu.
  • Odpowiedz
  • 0
Ooo zbiorowisko ludzi z bólem d--y, bo nie potrafią ogarnąć mieszkania i mają żal, że ktoś potrafi w coś zainwestować.
  • Odpowiedz
@aIkohoIik: Aha czyli patola dostanie za moje pieniądze mieszkanie w dobrej lokalizacji a ja mam za wlasne kupic w gorszej bo tak XD jestem k---a zalamany Waszą lewacka logika i tym gdzie zmierza ten kraj. Mam nadzieje ze ten lewacki wysryw wśród młodzieży jest tylko na tt i wykopie a rzeczywistość az tak zle nie wyglada
  • Odpowiedz
@Atx0937: ale zrozum, że nie każdy może mieszkać w świetnie skomunikowamym miejscu w stolicy regionu. Do warszawy pcha się 3/4 polski i połowa ukrainy. Ja rozumiem, że nie będzie mnie stać na mieszkanie w stolicy i kupiłem kawalerkę w mieście oddalonym o 30km ze stacją skm. Kawalerka za 200k, w kredo stać prawie wszystkich. Moi znajomi mają w tym samym mieście mieszkanie 53m warte 300k, a jak chcesz większą rodzinę
  • Odpowiedz
@kogut_20: 1+ lub 2+ bo są takie okoliczności że masz nowe mieszkanie a stare sprzedajesz i jesteś jedną nogą w starym i drugą w nowym. trzeba być wyrozumiałym na życiowe wydarzenia, ale generalnie to 1 mieszkanie lub dom

@aIkohoIik: chyba zwariowales. Mam obecnie lacznie 3 mieszkania w Warszawie, w 1 mieszkam a 2 wynajmuje a w przyszlosci beda dla moich dzieci. Z jakiej racji mialbym nie miec mozliwosci
  • Odpowiedz
@analboss: Ehh, oczywiście ze nie pomieści jak mieszkania stoja na airbnb, albo wykupione przez fundy. Ciekawe jest to ze stoisz po stronie milionerów gdzie Cie nie stać nawet na mieszkanie w 2 milionowym mieście.
  • Odpowiedz