Aktywne Wpisy
Wrrronika +14
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +21
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
@Atx0937: XD widać ze nigdy w Niemczech nie mieszkałeś. Tam jest inna mentalność, ludzie nie przywiązują się do domu, bo Hans może dostać lepsza ofertę pracy w drugiej części kraju, tego samego dnia pakuje Helgę i Adolfa do audi A6
Ja p------e co tu się odwaliło... Jak chcecie to budujcie sobie blok, szeregowidc, bliźniaka czy dom. Nikt wam tego nie broni, Polska jest duża i ma mało mieszkańców, to nie Japonia. Jak ktoś chce i ma na to hajs to niech sobie kupi czy wybuduje milion
@MlodyDziadzio: Ależ ja DOKŁADNIE o tym mówię! W dzisiejszych czasach jedyne co jest potrzebne, żeby zarabiać pieniądze to robotne ręce. Serio myślisz, że w dawnych czasach każdy umiał zrobić wszystko? Nie, ludzie również się "wynajmowali" do pracy, płacąc barterem. Nigdy nic nie było za darmo, jeżeli człowiek nie zrobił tego sam.
1. Pieniądz rodzi pieniądz.
2. Kapitalista ma pieniądz.
3. Kapitalista ma więcej pieniędzy.
4. Chciej być
Może i bait, ale na rynku nieruchomości panuje daleko idąca patologia i to jest realny problem, z którym coś trzeba zrobić.
@borjaki: to jest w ogóle beka, bo też mam 3 mieszkania, jak będzie trzeba się wywinąć od podatku kastralnego to jedno przepiszę na ojca, a drugie na matkę notarialnie i wyjdzie, że ja mam 1, a oni po 1,5 xD
Jasny gwint, zrozumcie, że zamożni ludzie sobie poradzą (często są zamożni nie bez przyczyny) - jest mnóstwo sposobów na lokowanie kapitału, po prostu na ten moment lokowanie w nieruchomości było bardzo zyskowne a
@modzelem: to tak jakby mowic ze Bitcoin generuje zysk, tyle ze tak naprawde gowno generuje, bo zysk spekulacyjny na zasadzie "trzymam aby sprzedac drozej" ma zerową wartość dodaną dla społeczeństwa, a o to tu chodzi. Społeczeństwo > Ekonomia na poziomie jednostki.