Aktywne Wpisy
forest23 +28
Czytam właśnie, że Madonna odpowiedziała na krytykę jej wyglądu jaka spadła na nią po gali Grammy. Jej ciało jej sprawa, ale zastanawiam się nad tym co powiedziała:
Czy ma rację? Wydawało mi się, że twarz zniekształca najbardziej szeroki kąt. Około 50mm uważa się chyba za najbardziej naturalną ogniskową do portretów a później im dłuższą ogniskową tym twarz bardziej "płaska",
Zdjęcia zostały wykonane aparatem z długim obiektywem i "zniekształciłyby twarz każdego" - podkreśliła.
Czy ma rację? Wydawało mi się, że twarz zniekształca najbardziej szeroki kąt. Około 50mm uważa się chyba za najbardziej naturalną ogniskową do portretów a później im dłuższą ogniskową tym twarz bardziej "płaska",
apaczacz +156
Patrzcie gnoje jakiego Thermomixa mam.
o, a jaki kabel solidny
hmmm, do czego by tu go użyć...
#wykopplus30club #thermomix #gotowanie
o, a jaki kabel solidny
hmmm, do czego by tu go użyć...
#wykopplus30club #thermomix #gotowanie
Dzień dobry. Znaczy, ja powiem tak... my dzisiaj gramy z Angolom bez Roberta. Panowie [pociąga nosem], jak go lubię i szanuję, to tutaj to musze powiedzieć, że mnie letko rozczarował [zaciąga się e-papierosem]. Mamy przed sobom najważniejszy mecz eliminacji na Weltmajsterszaft, tak? Mecz, w którym potrzebne jest to doświadczenie, on byłby kluczowy co by Angole się realnie bali i mówili: o, ten to potrafi szczelić, pilnujcie go. Ja słyszę, że on lekkiej kontuzji kolana doznał i ma pauzować kilka dni. Co? Ale jak, że cztery tygodnie? No nie, jakby chłopak chciał to by i bez kolana zagrał. Panowie, jakbym ja z takiego powodu w kadrze nie zagrał to by mnie po pierwsze chłopaki w szatni uznali za symulanta, a po drugie to media by się po mnie przejechały, tak? A ja tu ciongle widze, nawet jak przeglondam wasze profile w tych tłiterach wszystkich i innych fejsbukach, że to była nierozważna decyzja Zołzy, że mu dał grać z Angolą. No, no, no, Romeczku, może i z Agorą... Andorą znaczy się. Ludzie kochani! Jaka nierozważna decyzja! Zawodnik jak jest zdrowy to musi grać, zwłaszcza w repeentacji, tak [#!$%@? ręką tak zamaszyście, że e-papieros wylatuje mu z dłoni]?! Tego oczekujom kibice, tego oczekuje trener, tego oczekujom sponsorzy. Jakie to ma znaczenie, czy gra z Brazyliom czy Andorom? Ja żem zawsze powtarzał, że gra z biało-czerwonym orzełkiem to jest zaszczyt, tak? I teraz tak: jakbym ja był na miejscu Roberta, to bym se obłożył kolano na noc kapustom i popił wódką, to by w przeciongu kilku dni ta opuchlizna zeszła. Nawet jakby mnie rwało, to bym grał i dał z siebie wszystkie siły, co by chłopaków nie rozczarować tak? A tutaj mamy diagnoze i Robert nie może grać. Co to ma być... Co takiego? Ale co, że moje zdrowie nie było tak istotne jak jego? Matełusz, ja ci powiem tak: w futbolu, co się nie zmienia, to cechy wolicjonalne tak? Jak jesteś słabszy technicznie, to musisz dać od siebie coś z wątroby. Zagrać z łokcia, szczypnąć, przepchnoć. A tu już na starcie Angole bednom mieli przewage psychologicznom. I jeszcze jedna taka rzecz: przy takim wybieganiu, przy takim wytrenowaniu jakie Robert ma z Bundesligi, to ja sie dziwie, ze tak latwo doznal urazu. Gdy ja grałem w Szalkie to żeśmy mieli takie interwały przerabiane, że co prawda żeśmy co drugi trening rzygali jak koty, ale podczas meczów to był jak to się mówi - TOP [hehehe]. Robert zresztom od lat miał o wiele lepsze warunki do treningow to nie dziwne, ze jest uważany za Apolla, ale i ja za młodu byłem młody Gott, tak? Co się śmiejesz Romeczku, co się śmiejesz? Do dziś pamiętam, jak żem jeszcze za czasów Makowa czasem we wakacje jechał do Krakowa, co by troche dorobić do stypendium. No i któregoś razu dostaje zlecenie: wnieść sto ton cementu na szuste pientro. A windy oczywiście nie było. No ludzie, chyba z pół dnia mi to zajeło, ale dałem rade, tak? Robert terz by mogl zagrać jakby chciał.
ELIMINACJE MISTRZOSTW ŚWIATA
Studio od 18:00 (Polsat Sport, Polsat Sport Premium 1), 18:30 (TVP Sport) i 20:30 (TVP 1)
20:45 ANGLIA - POLSKA (TVP 1, TVP Sport)
Komentarz: D. Szpakowski + A. Juskowiak
20:45 Bośnia i Hercegowina - Francja (Polsat Sport)
20:45 Andora - Węgry (Polsat Sport Premium 1)
20:45 Niemcy - Macedonia Płn. (Polsat Sport Premium 2)
20:45 Austria - Dania (Polsat Sport Premium 3)
20:45 Litwa - Włochy (Polsat Sport Premium 4)
20:45 San Marino - Albania (Polsat Sport Premium 5)
EURO U21
18:00 Dania - Rosja (sport.tvp.pl)
18:00 Szwajcaria - Portugalia (sport.tvp.pl)
///MAGAZYNY///
22:30 Hejtpark po meczu Polska - Anglia (Kanał Sportowy)
23:00 News+ (nSport+, Canal+ Family)
23:30 Magazyn el. MŚ (Polsat Sport, Polsat Sport Premium 1)
23:30 Sportowy wieczór (TVP Sport)
///POZA FUTBOLEM///
TENIS
TURNIEJ WTA W MIAMI
Transmisje od 19:00 i 01:00 (śr/czw, Canal+ Sport)
TURNIEJ ATP W MIAMI
Transmisje od 21:00 i 02:30 (śr/czw, Polsat Sport Extra)
SNOOKER
CHAMPIONSHIP LEAGUE
Transmisje od 14:30 i 20:00 (sport.tvp.pl)
KOLARSTWO
14:45 Dwars door Vlaanderen (Eurosport 1)
SIATKÓWKA MĘŻCZYZN
PLUS LIGA
18:00 Trefl Gdańsk - Verva Warszawa (Polsat Sport Extra)
PIŁKA RĘCZNA MĘŻCZYZN
LIGA MISTRZÓW
20:45 Nantes - Vive Kielce (Eurosport 1)
KOSZYKÓWKA MEŻCZYZN
LIGA CHIŃSKA
14:00 Shanxi - Zheijang (SportKlub)
NBA
04:00 (śr/czw) LA Lakers - Milwaukee Bucks (Canal+ Sport)
LIGA MISTRZÓW
18:00 Ryga - Tenerife (nSport+)
20:00 Hapoel Holon - Brindisi (nSport+)
HOKEJ
POLSKA HOKEJ LIGA
16:00 Cracovia - JKH GKS Jastrzębie (TVP Sport)
#dzienmeczowy #mecz #pilkanozna #reprezentacja
Wynik meczu Anglia - Polska
Komentarz usunięty przez autora
37/50
Zaplusuj ten komentarz, jeśli chcesz być wołany/a na następną rozpiskę ( ͡° ͜ʖ ͡°) - ale bez zapisywania się na stałe wołanie
@aut91: tu powinno być #pdk
@aut91: I humor zepsuty (・へ・)