Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2376
Pamiętam pewien świąteczny poranek, miałam ok. 6 lat. Otwierałyśmy z siostrą prezenty, było miło i przyjemnie. Moja starsza siostra typowa energiczna dziewczynka, lubi gwiazdorzyć, ja cicha, nieśmiała, żyję w swojej głowie.
Nagle moja mama wypala:

ciebie to nic nie cieszy, patrz na swoją siostrę jak skacze z radości, aż się chce dawać jej prezenty jak widać taką radość a ty się tylko uśmiechasz..

Zabiło mnie to, na wiele lat. Jest środek nocy i właśnie to do mnie wróciło.
Wszystko robię źle, nawet źle się cieszę. Moja siostra jest idealną córką a ja się do niczego nie nadaję.
Dostałam wtedy lalkę, nie lubiłam się bawić lalkami, wolałam grać w szachy albo czytać książki i rysować planety. Co jakiś czas mama narzekała, że nie bawię się moją lalką tylko leży w kącie a twoja siostra to tak się fajnie zawsze bawiła swoją XD
  • 206
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kimvu: chyba jestem psychologiem z samej praktyki i obserwacji. Wczoraj w innej dyskusji napisałem

może mają traumy z dzieciństwa przez matkę i ciągle próbują ją zadowolić.
  • Odpowiedz
@Kimvu: Wow. I jedziemy po mamie dlatego że chciała dobrze aby córka się cieszyła. Jedziemy po siostrze, za jej dziecięcą radość. Wtrącamy narcystycznie, że nie cieszyliśmy się z lalki, bo byliśmy tacy mądrzy że woleliśmy dostać księżyc Neptuna na prezent. No i ogólnie, w komentarzach, jacy beznadziejni rodzice, jakie ty byłaś wrażliwe dziecko. To snowflakowe pokolenie można urazić postacią z kreskówki lub lalką 15 lat temu. Mam nadzieję że jak
  • Odpowiedz
musi Ci się bardzo nudzić, i nie masz co w życiu robić chyba. Jesteś bezrobotna? Albo nieukiem?

Jprdl xd
Nagroda za najbardziej januszowy komentarz roku wędruje do cb gratki

@kholat1945:
  • Odpowiedz
Ile teraz masz lat ? Jak na Ciebie to wpłynęło ? To jest niesamowite jak jedno zdanie potrafi kogoś zmienić. Jak sobie radzicie w życiu ? J tez byłem ten co się gorzej uczy i len a radze sobie chyba lepiej od idealnej siostry.
  • Odpowiedz
W te święta z kolei wyszły z pokoju, gdy z przejęciem próbowałam coś opowiedzieć, więc poszłam do siebie. Parę godzin później siedziałysmy razem na dole, ja z psem, one coś robiły dosłownie z 2-3 metry ode mnie. Siostra się pyta mamy gdzie jestem, mama na to, że pewnie znowu się obraziłam, że mnie nie słuchają i poszłam xd po 1 byłam zaraz obok, po 2 bitch jak możesz być tak świadoma, że
  • Odpowiedz
@Kimvu: Przypomnij mamusi jak się cudowna córeczka (w sensie Twoja siostra) na nią wypnie jak mamusia będzie pomocy potrzebowała. Nie ma grwarancji, że tak będzie ale nadzieję mieć można. Nic tak dobrze nie smakuje jak po kilkunastu latach wyprowadzenie z błędu takiego rodzica który uważa się za nie wiadomo jakiego zajebistego. Też jestem ten gorszy bo mama upodoła sobie młodszego brata. Ale już takich parę komentarzy rzuciłem zgodnych z prawda
  • Odpowiedz
nie starzy nie wypuszczaliz pokoju przez caly rok szkolny, deal with it

@Mariusz_Drugi: mnie starzy nie wypuszczali z wersalki a do szkoły musiałem chodzić wykopanymi własnoręcznie tunelami
coś c-----e te twoje problemy
  • Odpowiedz
@Endrius: Próbowane z tymi acziwmentami do trenowania, kupiłem specjalny zegarek inteligentny... i po tygodniu nauczyłem się ignorować notyfikacje jakie mi wysyłał :) A zazwyczaj jak mam wielki plan do robienia zdrowych rzeczy to jest to słomiany zapał na max 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
@Kimvu: Dobrze się cieszysz.

Ludzie, czasem nawet ci, którzy powinni być najbliższymi, potrafią nie dostrzegać naszej wartości, osobowości itd.

To jest ich wina, ich ograniczona perspektywa. Szukaj ludzi, którzy nadają na podobnych falach, mają podobne wartości, albo mogą być wartościowym uzupełnieniem.

Rodziny czasem trzeba szukać poza pokrewieństwem. To smutne, ale tak bywa i to nie jest twoja wina i w żaden sposób nie umniejsza to Twojej wartości.
  • Odpowiedz
@Kimvu zagraj że mną w szachy! Nie dość, że nigdy nie grałem z kobietą, to jeszcze jak przegram, to nie będziesz się obnosić ze zwycięstwem. No wymarzony sposób spędzenia czasu! :)
  • Odpowiedz