Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Update do sytuacji z #psclassic
GTA VCS działa nazwijmy to płynnie na ppsspp, nie wiem jak ale działa bez większych lagów* (wcześniej było 5-10fps, teraz jest 25-30fps) xD
*większych, tzn. nie jest aż tak źle jak wczoraj kiedy to miałem dosłowny pokaz slajdów

Podłączyłem dzisiaj adapter #8bitdo, sparowałem Dualshock4 i działa całkiem nieźle (choć trochę się musiałem z tym namęczyć, okazało się że pad jest rozładowany i nie chce się połączyć xD)
Emulacja jak to emulacja, są chrupnięcia większe i mniejsze ale na upartego da się grać (co mnie trochę dziwi, bo gdy wczoraj sprawdzałem VCS to było kompletnie niegrywalne, ze sterowaniem włącznie bo do kierowania pojazdami potrzeba analogów których pad od PS Classic nie posiada)
Pisze o tym w ramach ciekawostki, bo na tym emulatorze PSP i tak raczej nie będę grał (zbyt komfortowe to to nie jest, może Crisis Core spróbuje ukończyć ale VCS raczej nie da rady, i tak mam kopię w wersji PS2 Classic na #ps3 ¯(ツ)/¯), głównie będę pocinał w gierki z PS1 (z naciskiem na #finalfantasy, FF6 z kompilacji Final Fantasy Anthology działa ( ͡° ͜ʖ ͡°))
#ps1
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@epicreturn: najtańszym sposobem na emulacje PSP przy założeniu pozostania przy telewizorze jest PlayStation TV
- 100% kompatybilność ze wszystkimi tytułami PSP
- zgodność z dualshockami 3 i 4
- możliwość podbicia rozdziałki do 544p dla niektórych
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Z tą obsługą PS Vita to nie było tak, że część gier nie działała bo PSTV odmawiała ich odpalenia?
Akurat przegapiłem moment żeby kupić PSTV jak było również po 150zł jak PSClassic
  • Odpowiedz