Wpis z mikrobloga

@Gandezz nie ważne jak jesteś dobrze przygotowany, zawsze czegoś zabraknie, coś się stępi albo złamie albo coś trzeba położyć jeszcze raz. Nawet przy tak małym remonciku jak Twój.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Marcineusz: to nie jest White Matt, tylko podkładowa, potrzebuję na dwie ściany bo ciemny kolor mam.

Biała też z EasyCare+ na ściany i sufit
  • Odpowiedz
  • 1
@Gandezz: ale ja nie rozumiem, jak możesz to mi wytłumacz. Jak robią lockdown to automatycznie miliony Polaków nie pracują i się biorą za remonty czy o co chodzi? Bo teraz nagle każdy do budowlanego jakby lockdown oznaczał że trzeba rementować?
  • Odpowiedz
  • 2
@StormtrUper: miałem w ten weekend jechać i kupić część rzeczy, a część odebrać w tygodniu, ale niestety od soboty zamknięte, więc musiałem jechać dziś i kupić wszystko.
@bartton: dla tego mam dwie, dodatkowo w domu też gdzieś leży jaka stara, a nawet jak i ona się zepsuje, to skocze do lokalnego, niedużego sklepu i kupię nową.
  • Odpowiedz
@StormtrUper: raczej nie każdy. Ale wiele osób robi remonty. Chciałoby skończyć przed świetami a tu rząd tydzień przed świetami zamyka liroje i kastoramy. Wiec ludzie pędzą tym, by kupić to, co uważają, że może im być potrzebne póki się da. Do tego dochodzi ładna pogoda, wiec okres porządków w ogrodach i ten sam problem.
  • Odpowiedz
@StormtrUper: myślę że w marketach budowlanych ruch jest cały czas. I nie trzeba ładnej pogody i czasu remontowego (wiosna, lato) żeby tam był ruch - patrz ozdoby i choinki w takim obi na Święta Bożego Narodzenia. Zawsze ktoś coś tam kupi. Zapowiedź okresowego zamknięcia powoduje po prostu ruszenie d--y wcześniej.
  • Odpowiedz
  • 2
@Zgredzimierz: nie dostał bym w mniejszych sklepach w okolicy tej farby i w tej cenie, bo to sprawdziłem, a zależało mi tak jak na marce jak i na konkretnych kolorach.
Podobnie z tapetą - ten wzór jest robiony tylko dla konkretnej sieci sklepów.

Już pomijam ceny akcesoriów, jak zobaczyłem je w mniejszych sklepach to myślałem że się przewrócę.

PS. Nie rzucałem wszystko, tylko musiałem wstać wcześniej niż miałem to w
  • Odpowiedz
@Gandezz Jeżeli zależy Ci na czymś konkretnym to się zgodzę, chociaż ja zazwyczaj w lirojach kupuje tylko wyposażenie. Może mam trochę "spaczony obraz" bo u lokalsów mam już spore zniżki, których w sieci bym nie dostał więc wychodzi mi taniej.
  • Odpowiedz