Wpis z mikrobloga

Konto Juvepoland na twitterze : https://twitter.com/JuvePoland przetłumaczyło rozmowę Sky z Allegrim. jest tam mnóstwo kwiatków, np cytaty poniżej, ale polecam przewertować cały wątek, Panowie z JuvePoland robią świetną robotę.

" Allegri: "Pierwszy mój mecz w Juve to pojedynek z Chievo. Kiedy zobaczyłem dane dot. posiadania piłki, to Buffon miał ją w sumie ponad minutę. Więc powiedziałem drużynie, że albo przestaną mu podawać, albo zabiorę im go z boiska" "
""Rozgrywanie od bramki jest ważne, ale musi być balans"."

Jestem ciekaw ile w tym sezonie Wojtek ma piłkę, bo na pewno ponad minutę/mecz jest w jej posiadaniu.

Swoją drogę ciekawe czy tak wyłysiał oglądając Juve za Sarriego i Pirlo.
#juventus
TymRazemNieBedeBordo - Konto Juvepoland na twitterze : https://twitter.com/JuvePoland...

źródło: comment_1616404526OGol3VR16QcnIjm6e9w5I9.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filip3k91: Ajax to była lekka wpadka, ale to też po prostu mocna drużyna. Za blamaż z Realem w pierwszym meczu to raczej należy obwiniać pewnego Argentyńczyka, który dał popis swoich umiejętności.

Allegriego przyjąłbym o każdej porze dnia. Najlepiej wraz ze zwolnieniem Paraticiego i Nedveda.
  • Odpowiedz
@realbs: Nie zwalaj na Dybale. Z Realem w drugim meczu odpadliśmy w dobrym stylu tylko dzięki geniuszowi Ronaldo (taka prawda).

Jeżeli mnie pamięć nie myli, to w dwumeczu z Ajaxem nie pokazaliśmy niczego dobrego, tak samo jak w pierwszym meczu z Realem.
  • Odpowiedz
@Filip3k91: Ciężko nie zwalać na Dybalę, skoro gość miał problemy z podstawowym przyjęciem piłki i jej rozprowadzeniem, a na osłodę dostał czerwoną kartkę.

Jeżeli mnie pamięć nie myli, to w dwumeczu z Ajaxem nie pokazaliśmy niczego dobrego, tak samo jak w pierwszym meczu z Realem.

Nie były to dobre mecze, ale należy też spojrzeć jaki miał wtedy skład Juventus. Ten dwumecz z Realem to i tak był wynik ponad stan, no chyba, że twierdzimy, że Asamoah > Marcelo o środku pola Realu nie
  • Odpowiedz