Wpis z mikrobloga

@OddajButa123: wiesz co jest ciekawe? że jak spytałem w innym wątku, co ukradł Obajtek, to spotkały mnie wyzwiska.
Może po prostu prawda jest taka, że cwaniaki u władzy są lepsze od nas pozostałych i potrafią się dorabiać bez łamania prawa. A przynajmniej bez możliwości skutecznego ich posłania za kratki. Są cwańsi, a maluczcy mogą im najwyżej pozazdrościć. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
chyba wszystkim chodzi o karuzele vat i słabe zainteresowanie załataniem tego przez rząd PO

@przemek-: No jak to, a to nie PO wprowadziło jpk? Co prawda już pod koniec i PiS sobie przywłaszcza zasługi, ale jednak coś zrobili.
A PiS co zrobił np. z karuzelami vatowskimi?
  • Odpowiedz
chyba wszystkim chodzi o karuzele vat i słabe zainteresowanie załataniem tego przez rząd PO

@przemek-: podwaliny do zalatania karuzeli vat wprowadzilo PO pod koniec swoich rzadow wprowadzajac JPK. Twoj argument jest inwalida xDD
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Powiem tak, powody dla którego Po przegrało wybory:
- podwyższenie wieku emerytalnego (nikt nie wymienił)
- afera Amber Gold, Hazardowa, Stoczniowa, Taśmowa
- plany wygaszania kopalń (nikt nie wymienił)
- OFE
- Korupcja na szczytach władzy
- Brak konkretnych reform w kraju i brak wyczucia nastrojów społecznych
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Mimo, że zawsze wybrałbym PO przed PiSem postaram ci się odpowiedzieć w czym PO mnie okradło i oszukało:
- Miał być czasowo podniesiony VAT. Tymczasem ani myśli go obniżyć, nawet teraz tego nie postulują.
- Donald Tusk stwierdził, że pieniądze z OFE nie są Polaków, po czym zlikwidował te fundusze. To czyje były te pieniądze, świętego mikołaja?
Nie twierdzę, że ktoś kradł fizycznie pieniądze (chociaż oczywiście program rodzina na
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Nie lepiej wpisać w google "afery/minusy/ PO" ? . Tak naprawdę to PO nic nie ukradło bo nie ma żadnego wyroku za kradzież i to samo w drugą stronę. Ja głosowałem na PO, ale więcej nie zagłosuję bo:
- Tyle co obiecywali, a z ile wywiązali się to łatwo można stwierdzić, że te gnoje zrobią/powiedzą wszystko dla władzy. Pamiętam jak Tusk mówił o darmowym internecie. O innych większych rzeczach
  • Odpowiedz