Wpis z mikrobloga

#zwierzaki #psy #koty #zachowaniegodnegimbazy

Mój ziomek ma mieszkanie na 4 piętrze. Mieszka tam ze swoją dziewczyną z którą ma dwójkę dzieci. Wiadomo on robi, bo ona zajmuje się potomstwem. No i parę razy dziewczyna zapragnęła mieć zwierzaka. Raz dostała suczkę, no ale suczka sikała wszędzie i nie dało się jej nauczyć żeby przestała (dobrze że im się udało gówniaka 3 miesięcznego nauczyć nie walić kloca w pieluche ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). No więc tą suczkę oddali, (głównie ziomek twierdził że to tylko #!$%@? pies i ma #!$%@?ć bo szcza), ja się dowiedziałem po fakcie, bo gdybym wiedział to bym przygarnął. Potem mieli kotki, małe to broiły. No i #!$%@?, do oddania. W końcu pojawił się piesek, bo może piesek nie będzie broił i szczał xDDDD. Dzisiaj się dowiaduję on żony, że widziałą post o tym, że ktoś przygarnie pieska. No i oczywiście, nasza parka pisze "Priv". Jestem #!$%@? totalnie zawiedziony myśleniem tych ludzi, zwłaszcza ziomeczka który głosi że jest chrześcijaninem oddanym bogu, i ma współczucie oraz miłosierdzie, a traktuje zwierzęta jako coś, co można w każdej chwili #!$%@?ć i ew. wziąć nowe.

Jak myślicie, takie zachowanie wynika bardziej z postrzegania zwierząt jako zabawki czy bardziej gdzieś jest mocno zakorzeniona niedpowiedzialność przez którą pewnie się gówniakom oberwie w przyszłości?

Czemu tak odpierdalają?

• Widzą zwierzęta jako zabawki 38.8% (78)
  • Są niedopowiedzialni 56.2% (113)
  • Inne 5.0% (10)

Oddanych głosów: 201

• 18
@shm12: Ludzie to idioci. Wchodzą na fejsa, naoglądają się psów-maskotek robiących urocze sztuczki typu proszenie łapkami o jedzenie, i dawanie buziaka a potem myślą że ich psy będą tak robić. Potem nie dają z siebie nic tym psom a oczekują wiele, albo gorzej dadzą bombelkowi do zabawy, bombelek w końcu zrobi psu krzywdę i pies odda. Kogo uśpią, psa czy bombelka?
@piegu92: ogółem jak im #!$%@? takim argumentem czy coś to wielkie #!$%@? oburzenie żeby dzieci do psów albo kotów nie porównywać bo przecież to dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shm12: Jak wyżej - to wszystko jest ze sobą połączone, a wszystko to zasila... głupota. Po prostu niektórzy nie kumają, że zwierzę to żywy organizm, który ma określone potrzeby. Ma też psychikę zawierającą cały zestaw "programów", które sterują jego zachowaniem, a która wymaga odpowiedzialnego formowania. I tak jak pisze @daddyissues_ - ludzie naoglądają się filmików ze śmiesznymi kotami/psami i liczą, że jeśli kupią sobie takiego zwierzaka, to domyślnie będzie tak potrafił.
@shm12: #!$%@? co ja bym takim ludziom robiła normalnie ( ͠° °) taki sam ssak jak oni sami ale nie podaje łapy bez nauki to do #!$%@?, a żeby ich karma złapała