Aktywne Wpisy
Mauupa +83
Po przygodach związanych z początkiem #bikepacking w Gruzji i wymianą całego koła na starcie myślałem, że już większych „przygód” nie będzie… no i tu się myliłem. Ostrzegali mnie przed przyjazdem tutaj przed agresywnymi psami czy pijanymi kierowcami, ale nie nikt nie mówił o pułapkach na gravelowców w postaci takich kratek. Żyje, jakoś.
#rower
#rower
źródło: IMG_7474
Pobierz
karitto +487
Od dwóch miesięcy mieszkam w Kalifornii i robię pracę magisterską na Uniwersytecie Stanforda. Zostaję tutaj do końca lipca i pomyślałem, że kogoś mogłoby zainteresować, jak wygląda życie w Dolinie Krzemowej, więc planuję raz na jakiś czas coś tu napisać. Dzisiaj małe wprowadzenie.
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z
1. Jak się tu znalazłem?
Na co dzień studiuję w Kopenhadze na DTU. Przeglądając tematy prac magisterskich, znalazłem bardzo ciekawy projekt. Okazało się, że laboratorium, które go oferowało, blisko współpracuje z
źródło: Stanford
Pobierz

To dlaczego można usunąć wpis GETem?
Nie wiem dokładnie na czym polega REST API. Z tego, co rozumiem, to chodzi o to, że w tym przypadku powinno być tak, że wpis ma jakiś jednoznaczny url, np.
/entries/entry/12345i na nim mogę wykonać GET, żeby odczytać, DELETE, żeby usunąć i PUT, żeby zedytować, dobrze kminię?A tutaj mamy endpointy rodzaju
/entries/delete/12345,/entries/edit/12345, etc. i metody HTTP jakie się przewijają to tylko POST i GET. Czy to nadal jest REST? Czy ktoś by mógł wytłumaczyć na czym polega REST w dwóch zdaniach jak pięciolatkowi z porażeniem mózgowym?nadal REST, ale źle zaprojektowane API i tyle