Wpis z mikrobloga

@Opipramoli_dihydrochloridum: No po prostu magia, a jak przyjdzie do wypłacania tych pieniędzy to się okaże, że są gówno warte lub zdążą 5 razy zlikwidować te cale PPK. Tu, że nie ma pieniędzy, tu że na kontach są miliardy. Coś mi się zdaje, że to tylko w ich systemach, a w rzeczywistości jedno wielkie 0.
@Just_Think_More: A ktoś próbował te pieniądze wypłacić? Jak wiesz o co chodzi to wytłumacz w jaki sposób magicznie wyskoczyło im te 117%, bo kreować pieniądz można, ale nie aż do takiego stopnia.
@vinmcqueen: Nie spisek, a raczej błąd w założeniu obliczania tego procentu, bo jeśli dopłaca pracodawca to jest to część wypłaty jakby nie patrzał. Co za tym idzie powinno to zostać dodane do kwoty bazowej, a nie, że jest to "zysk" z PPK.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@nophp: nie jest to żadna część wypłaty bo ci co nie partycypują, to nie mają tych dopłat. Można sprzeczać się o terminologię, ale ta kwota nie jest z dupy. Robiłem wpis podsumowujący w okolicy grudnia i w moim przypadku to było nawet 122% uwzględniając zyski. Jakbym chciał to przedwcześnie wypłacić to oczywiście potrąceń jest niemało ale wciąż wychodziło ponad 60% na plus. Nie ma to dla mnie znaczenia że to dopłata
@vinmcqueen: No nie dostają więcej, bo po prostu Twój pracodawca płaci trochę więcej jeśli ktoś ma ten cały PPK. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie będę tu się rozpisywał, bo wiem jedno. Nigdy nie licz na pieniądze, których nie masz w rękach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 2
@nophp: no widzisz specjalnie napisałem "na cały region" żebyś nie wyskoczył z tymi mądrościami, że przez ppk nie mamy podwyżek. We Włoszech, Grecji i paru krajach środkowej Europy też wprowadzili PPK? Potężny ten PiS, nie ma co.

Nie będę ci udowadniać że mogę zlecić wypłatę w każdym momencie, parę osób już to potwierdziło i regularnie robią sobie wypłaty a ty dalej przekonuj że czarne jest białe.

Eot z mojej strony.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nophp:

A ktoś próbował te pieniądze wypłacić

Tak. Na samym wykopie przynajmniej parędziesiąt osób się tym pochwaliło. Wystarczy przejrzeć tak.

w jaki sposób magicznie wyskoczyło im te 117%, bo kreować pieniądz można, ale nie aż do takiego stopnia.

Wystarczy przeczytać jakiekolwiek artykuł XD
  • 0
@nophp: w którym momencie poczułeś się osrany? Zacząłeś coś bredzić na temat sytuacji w mojej firmie, gdzie od razu zaznaczyłem, że cały region miał w 2020 przycięte podwyżki, żeby uciąć głupią gadkę o tym jak to firmy przez ppk nie dają podwyżek, bo mój przypadek jest dość klarowny. Idź dalej tup nóżkami i wyzywaj innych mimo, że nie rozumiesz co się do ciebie pisze a ironii byś nie poczuł nawet jakby
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ondrasek: to prawda i odnosi się właśnie tak jak piszesz do wszystkich tematów.

Jedna sprawa jak się gada o opiniach, gospodarce, podatkach czy podejściu do rzeczy obyczajowych. Tutaj faktycznie każdy ma swoją rację i moja racja jest najmojsza i tyle.

Ale co innego jak się gada o FAKTACH. I ktoś się wypowiada o takim np. PPK bez bladego pojęcia o temacie i mówi po prostu nieprawdę. Najgorzej, że właśnie robi to
@ondrasek: @Just_Think_More: nie wiem dlaczego, ale dziś naszło mnie dokładnie to samo przemyślenie, ale już pod kątem PPK.

Nie mam problemu z tym, że ktoś uczestniczy, nie mam także problemu z tym, że ktoś nie uczestniczy, bo nie ufa systemowi, albo ma jakieś inne swoje powody - absolutnie nie czyni to z nikogo idioty. Specjalnie używam słowa "idiota", bo mam wrażenie, że jest ono używane w nadmiarze, w kontekście dyskusji