Wpis z mikrobloga

Dobra, zakupy pod lato trzeba zrobić :D Marka Spexcel z #aliexpress Wiem, że było tu polecane, tylko jak z rozmiarówką? 180 wzrostu, 93 wagi (ale będzie mniej) klata 105. Chce kupić takie cosik:
https://pl.aliexpress.com/item/4001280001209.html?spm=a2g0o.cart.0.0.530a3c002AG5B6∓=1
https://pl.aliexpress.com/item/33012017659.html?spm=a2g0o.cart.0.0.530a3c002AG5B6∓=1
https://pl.aliexpress.com/item/1005001771837107.html?spm=a2g17.12010612.8148356.1.21667253wD3jER
Jak z pampersem w spodenkach? Ubrania się nadadzą pod jazdę w krzakach, gałęziach, czy się będą targać przy byle listku? xD

#rower #rowery #szosa #gravel
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@guru8: u mnie ziomek przy 185 i 90+ brał bibsy xl i elka byłaby lepsza tzn ciaśniejsza. Przez jeden sezon i tak się rozciągnęły i na kolejny już raczej do wyrzucenia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@guru8: ja mam w klatce 98 cm i rozmiar koszulki L jest akurat, w Mce nie mogę oddychać a biceps mi nie wchodzi a nie ćwiczę na siłce. Spodenki mam XL, 176 I 76 KG wagi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@rysiekryszard: jak ktoś nie jest ulaną kluchą z bebzonem do kolan to takie elastyczne dopasowane ciuchy są dużo wygodniejsze niż luźne spodenki które się ciągle przesuwają i podrażniają podczas jazdy.

Ale hehehe pa Mati chłop w legginsach, na pewno pedał, hehe nie to co moje bawełniane dresy z krokiem po kolana.
  • Odpowiedz
@Zabi96: jeżdzę w normalnych spodenkach i ani mi się nie przesuwają ani nie uważam ich za mniej wygodniejsze. Mam nawet normalne kieszenie na ekspres.

Dziwnę, że np. piłkarze nie grają w tych seksownych kolarskich geterkach skoro są wygodniejsze. Może dlatego, że w tym chodzi faktycznie o aerodynamikę, która ma znaczenie na trasie 200 km w Tour de France, a nie dla przeciętnego Janusza, gdzie zupełnie nie ma znaczenia czy zrobi
  • Odpowiedz
@rysiekryszard
Nie do końca masz rację, bo bielizna pod spodenki piłkarskie, bardzo przypomina getry kolarskie :)

Chodzi głównie o odprowadzanie wilgoci przez materiał oraz to, żeby wkładka się nie przesuwała :)
  • Odpowiedz
@rysiekryszard: Po to żeby nam odcinało dopływ krwi do benka, żeby ludzie z pod tagu przegryw mieli większe szanse w walce ze s-----------m.

@DejwiD: @89neo:

u mnie ziomek przy 185 i 90+ brał bibsy xl

Spodenki mam XL, 176 I 76 KG wagi

Trochę się to kłóci ze sobą xD ale wezmę chyba XL, bo lepiej mieć większe niż mniejsze :D A jak z pampersem? Da
  • Odpowiedz
Dziwnę, że np. piłkarze nie grają w tych seksownych kolarskich geterkach skoro są wygodniejsze

@rysiekryszard: Bo te seksowne geterki mają zintegrowane w shortach? Czyżby twoja męskość cierpiała, ze względu na nieprawilność obcisłości w kroczu? Polecam wizytę u psychologa
  • Odpowiedz
Chodzi głównie o odprowadzanie wilgoci przez materiał oraz to, żeby wkładka się nie przesuwała :)

@diarrhoea: czyli obcisłość koszulki ma znaczenie przy odprowadzaniu wilgoci? To czemu piłkarze nie grają w takich obcisłych kolarskich koszulkach?
  • Odpowiedz
@rysiekryszard

Btw. Dobrze, że masz świadomość, że opinia osoby bez wiedzy i doświadczenia nie ma pływu na osoby z odpowiednim doświadczeniem i wiedzą z danego zakresu :) przynajmniej wiesz, że z twojej opinii ludzie się tutaj śmieją :)
  • Odpowiedz
Masz rację :) inna sprawa, że jak sam widzisz, ma mocno obcisła koszulkę :)

@diarrhoea: Koszulki piłkarskie nie są tak obcisłe jak kolarskie. Różnica jest kolosalna. Więc zupełnie nie rozumiem tej mody na obcisłe przylegające koszuleczki.
  • Odpowiedz
@diarrhoea:

Mnie wasza opinia zbytnio nie interesuję, ale sam chętnie piszę co o tym sądze, bo od tego jest internet. Napisałem, że nosicie "seksi, obcisłe stroje" tylko dla tego, bo na eurosporcie widzicie ludzi, którzy mają kontrakty po kilka milionów euro rocznie w takich koszulkach i chcecie wyglądać jak oni. Piszę, że nie ma to racjonalnego sensu, a ty mi walisz argumentami, które się zwyczajnie nie kleją. Nogami i rękami
  • Odpowiedz
@rysiekryszard
Tak, chociażby dlatego, że koszulki te regulują przepisy (chyba uefy a nie ligowe, ale nie jestem w 100% pewien) więc piłkarz nie wybiera jak obcisła będzie koszulka. Wybiera to chłop, który nie biegał od x lat.

Druga rzecz, przy pracy ciałem, koszulka musi zachować inne parametry. Bieganie w koszulce kolarskiej też nie ma sensu, bo zaraz zacznie Ci być ni wygodnie i pojawia się obtarcia.

I tak, aerodynamika też jest ważna, ale
  • Odpowiedz