Wpis z mikrobloga

@LepiejWcaleNizPozno: Jeszcze nie pracuje, ale często widzę w ofertach pracy, że jest to wymagane dlatego chce się tego nauczyć, ale tak naprawdę to strasznie mi to śmieci kod, ale z drugiej strony też nie wiem do końca jak się z tym obchodzić. Odbijam się od jednego materiału do drugiego, każdy robi trochę inaczej, nie rozumiem do końca i mi się już tylko p------i w głowie od tego.
  • Odpowiedz
ale tak naprawdę to strasznie mi to śmieci kod

@jausz890: bo to się profesjonalnie nazywa "szum informacyjny".

Cały TypeScript powinien być dodatkiem do IDE/Webpacka, który by przy pomocy analizy kodu informował warnami o nieprawidłowym użyciu funkcji. A to co jest teraz, to straszne g---o zaśmiecające umysł programisty.

Nie bez powodu w Swift/Kotlin jest dynamiczne typowanie. Ostatnio pisałem natywny moduł do React Native'a. Swift: 80 linijek. Java: 350 linijek (bo piękny
  • Odpowiedz
@krzykrzy1995: Powoli się zaczynam do niego przekonywać. Początek był dla mnie trudny, bo JS to mój pierwszy i jedyny język i nie jestem przyzwyczajony do typowania. Już jest trochę lepiej, zamówiłem nawet książkę o typescripcie "TypeScript na poważnie" Michała Miszczyszyna - podobno kozak
  • Odpowiedz