Aktywne Wpisy
Podsumowując:
-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje
-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje

Rabe +503
Że się tak bez przekleństw wyrażę - padłem. Jeżdżą na moturach dookoła i robią huk. Bohaterowie. XD #motocykle #limanowa #kryminalne #polskiedrogi
źródło: temp_file8633755071520534100
Pobierz

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/zestaw-adapterow-plc-tp-link-tl-wpa4221-kit - czy taki PLC to dobre rozwiazanie? do PC nie potrzebuje neta szybszego niz 500mbps (tak naprawde i 300 bedzie ok), w mieszkaniu pare lat temu elektryka byla wymieniana, a ze jestem team #tylkopokablu to lepszego rozwiazania nie znalazlam. skrętka bezposrednio od routera nie wchodzi w gre bo kabel musialabym ciagnac przez przedpokoj + pewnie w perspektywie paru lat i tak bede musiala zmienic lokalizacje kompa. no i nie mam i tak modulu wifi w pc.
A moze znajde cos lepszego w podobnej lub nizszej cenie? repeater raczej nie wchodzi w gre
@krzywy_kanister: nie rozumiem? mozesz wlasnie wyjasnic czemu te przepustowosci sa przeklamane? juz raz sie spotkalam z taka opinia i w sumie nie wiem
Przez to PLC może sobie wifi gwizdać do 600Mbps, ale gniazdka ma Fast Ethernet, zatem i tak w górę sieci pójdzie max 100Mbps.
@MangoZjem: jeśli chodzi o brak wąskiego gardła w formie gniazdka - pewnie, pierwsze z brzegu:
https://www.morele.net/urzadzenie-plc-zyxel-2x1200mbps-pl-eth-adapter-1gbps-lan-pla5405-eu0201f-699564/
@krzywy_kanister: a to stawiałbym na coś siejącego zakłóceniami, z tego co wiem, PLC są na to mocno wrażliwe i reagują właśnie chwilowym zerwaniem transmisji. Rzecz do rozkminienia, ale finalnie może się okazać, że jak chcesz mieć stabilne łącze, to musisz nie włączać telewizora.
I mimo wszystko nawet takie PLC lepsze od repeatera.
@Jarek_P: Nie, nie są lepsze. PLC powinny być zwyczajnie zakazane. Jako krótkofalarz walczę z PLC jak tylko mogę, bo to PLC powodują zakłócenia, a nie "coś zakłóca PLC". Nie mając uprawnień, poza kilkoma pasmami (27MHz, 446MHz, 2,4GHz, 5GHz, 24GHz etc.) nie wolno Ci nadawać z mocą większą niż 20mW, tymczasem PLC zamieniają nieprzystosowane do przesyłania sygnału w.cz przewody elektryczne w antenę