Aktywne Wpisy

Zopyross +231
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz
czerwonykomuch +222
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz

Sam pracuje w instytucji pańswowej i jeśli zaczniesz robić samowolkę poniesiesz za to karę, a jeśli będziesz chciał coś załatwić formalnie zrobisz to. Ludziom nie chce się nawet zagłębić w podstawy i potem mamy konsekwencje min tego, że
Jak mam problem z droga dojazdową to nie ide sam zrywać asfaltu tylko idę na zjazd rady miasta oraz radnych żeby to załatwić. Taka jest różnica i nic tu nie mają ukłądy bo dokumentacje i papiery zbierasz dla siebie ,a jeśli jesteś naiwny rób wszystko na przypał i potem się dziw, że nie masz jak się obronić.
Nikt nie mówi o chodzeniu miesiącami po urzędach tylko o zrobieniu sobie podkładki w postaci wniosku/pisma z pieczątką wpływu instytucji.
Ty jesteś jednym z tych, których pasjonuje bieganie za dnem społecznym jakby
"Miej na uwadze, że nękanie ludzi jest karalne"
tak samo, jak podobno śmiecenie w lesie, ćpanie w miejscu publicznym, zakłócanie spokoju itp. i struś ma z tego tyle nieprzyjemności, że specjalnie dla niego krawężnik wciela się w rolę złotówy. Prawo respektuje się przede wszystkim wtedy jak jest egzekwowane.
nie wiem czy to ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, skoro 3ci (?) raz przekręcasz coś co napisałem wprost. Nie uważam, że