Wpis z mikrobloga

@ACE41: No jak chcesz wierzyć, że to coś daje to spoko, niestety często jest to zawodne i zależne od lokalnych układów. Mentalność władzy nie zmieniła się dużo od czasów PRL. Dużo skuteczniejszą i lepszą metodą jest dać choćby dzieciakom się zabawić, aż zatęskniłem za tymi czasami, gdzie za pisklaka się robiło rajdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ujumuju: Pewnie, raczej mentalnośc nie zmieniała się ludziom i są januszami, którzy wciąż myślą, że jak przychodzi zwrotka z sądu to trzeba unikać albo to, że wszędzie są układy. Potem ponoszą konsekwecncje.
Sam pracuje w instytucji pańswowej i jeśli zaczniesz robić samowolkę poniesiesz za to karę, a jeśli będziesz chciał coś załatwić formalnie zrobisz to. Ludziom nie chce się nawet zagłębić w podstawy i potem mamy konsekwencje min tego, że
  • Odpowiedz
@ACE41: Hoho, pan dorosły i poważny, nie to co my gówniarstwo. Tak się składa, że też pracowałem w publicznej jednostce i mam jakoś zupełnie inne spostrzeżenia. Pomijam ustawowe idiotyzmy i dziury jakie tam istnieją, ale dzięki takiej lokalnej polityce i znajomościom niektórym bardzo dobrze się tam żyje, a sieć powiązań jest tak stworzony jak na szachownicy, każda figura broniona i obstawiona, może parę wolnych pionków, ale te się nie wychylają.
  • Odpowiedz
@ujumuju: No raczej dorosły nie jesteś skoro uważasz, ze samowolka jest rozwiązaniem problemu.
Jak mam problem z droga dojazdową to nie ide sam zrywać asfaltu tylko idę na zjazd rady miasta oraz radnych żeby to załatwić. Taka jest różnica i nic tu nie mają ukłądy bo dokumentacje i papiery zbierasz dla siebie ,a jeśli jesteś naiwny rób wszystko na przypał i potem się dziw, że nie masz jak się obronić.
  • Odpowiedz
@ACE41: No raczej nie mogę sam wyremontować drogi PUBLICZNEJ. Jakoś nie chciałoby mi się w przypadku takiego suchodolskiego zbierać miesiącami papierów i potem łazić po urzędach, czekać na decyzje sądu tygodniami (żeby tylko!), tylko po prostu zaszczuć typa tak, żeby się zwyczajnie nie pokazywał, gdzie go nie chcą. Naiwny to raczej ty jesteś wierząc, że organy państwa przed wszystkim cię obronią, wręcz przeciwnie, polecam np. prześledzić sobie historię upadku branży
  • Odpowiedz
@ujumuju: Miej na uwadze, że nękanie ludzi jest karalne, a jak ktos jest głupi i lubi ganiać się za menelami i ćpunami to powodzenia - współczuję takiego życia. Widze, że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją najmocniejsza stroną.
Nikt nie mówi o chodzeniu miesiącami po urzędach tylko o zrobieniu sobie podkładki w postaci wniosku/pisma z pieczątką wpływu instytucji.
Ty jesteś jednym z tych, których pasjonuje bieganie za dnem społecznym jakby
  • Odpowiedz
@ACE41:

"Miej na uwadze, że nękanie ludzi jest karalne"
tak samo, jak podobno śmiecenie w lesie, ćpanie w miejscu publicznym, zakłócanie spokoju itp. i struś ma z tego tyle nieprzyjemności, że specjalnie dla niego krawężnik wciela się w rolę złotówy. Prawo respektuje się przede wszystkim wtedy jak jest egzekwowane.

nie wiem czy to ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, skoro 3ci (?) raz przekręcasz coś co napisałem wprost. Nie uważam, że
  • Odpowiedz