Wpis z mikrobloga

@dyzmund: Nie ma co się oszukiwać i postawmy sprawę jasno. Gawiedź oczekuje dojechania ćpuna, ten cały rademenes czy pampalini rozwoju kanału i hajpu. Gdyby ktoś chciał załatwić sprawę śmiecenia w lesie to poszedłby z tym do Urzędu Miasta, radnych, którzy mają obowiązek się tym zająć. Nie robiłby z tego sensacji, wydarzenia vo za każdym razem jest tak samo ,a służby mają to w dupie. Dlatego uważam, że to tylko pretekst
  • Odpowiedz
@ACE41: Tu się zgodzę. Poniekąd. Białystok to serio stan umysłu- ile razy były pajace zgłaszane? Choćby nawet za ten śmietnik na podwórku. I wielki finał tych donosów jest taki, że debil jeden z drugim traktują dzielnicową jak mamusię i wyrocznię, a komisariat jak znajomych, do których chodzisz na kawkę i pogaduchy.. No witki opadają, w 7 osób zgarniają naćpanego obsrańca, by po godzinie go odstawić grzecznie do domku jak celebrytę
  • Odpowiedz
@ACE41: no niestety akurat w przypadku takich spraw służby często pozostają bezradne, jak byłem dzieckiem i jakiś menel nam zajmował plac zabaw, to nawet nie rozbiło się o rodziców, bo został przez nas przegoniony konsekwentnym i długim prześladowaniem. Jakby dziecięce psikusy nie pomogły, to wtedy zostaje droga ojcowska i opcje bardziej bezpośrednie.
"Naprawdę każdy chyba wie, że jeśli chcesz coś załatwić to idziesz do instytucji, która ma moc sprawczą ,a
  • Odpowiedz
@ujumuju: Nie musisz mi pisac o oczywistych oczywistościach. Ja odnoszę się w tym wypadku tego sztucznego problemu ze śmieceniem lasu. Tyle płaczu o to ,a prawda jest taka, że jakby ktoś chciał się zająć tym na serio to poszedłby do radnych. Jezeli chodzi o mnie to totalnie mam gdzieś co się dzieje w Białymstoku. Poprostu pokazuje absurd sytuacji.
  • Odpowiedz
@ACE41: jakby ktoś chciał załatwić problem ze śmieceniem lasu to najlogiczniej byłoby zająć się samym śmieciarzem. Też mam w dupie Białystok, co więcej gardzę tym miastem, bo pozwala na funkcjonowanie tylu patusom, że to aż niemożliwe. Zastanawiam się co kieruje tymi ludźmi, którzy niby chcą wyeliminować jakieś zjawisko i w tym celu robią coś, co sami wiedzą, nie przynosi w tym żadnego skutku. Albo są idiotami, albo jednak motywy są
  • Odpowiedz
@ujumuju: Jasne ,a przećpany schizofrenik napewno zrozumie. Przecież wiesz, że ten człowiek ma dysfunkcje społeczną i będzie wszystko wypierał i zapomni . Jak chcesz coś zalatwić to robisz to od góry aby było w papierach, że instytucje działają w ramach interpelacji lub nadzoru. Takie gadanie, że przetłumaczysz coś choremu psychicznie to dobra gadka dla naiwnych dzieci, których bawi, że ktoś jest nacpany i mozna go obejrzeć płącąc przy tym jałmużne
  • Odpowiedz
Jezeli chodzi o mnie to totalnie mam gdzieś co się dzieje w Białymstoku.

@ACE41: Tu, moim zdaniem, popełniasz błąd. Bo jasne- możemy sobie gadać- "wuj mnie to boli- nie mieszkam tam- nie mój problem". Ale w praktyce szkodzisz właśnie sobie w ten sposób. I to podwójnie.

1. Może Ty nie podróżujesz, ale mnie się zdarza, w celach rekreacyjnych. Akurat nie do Białegostoku, ale jednak. Nie mam ochoty pływać kajakiem w
  • Odpowiedz
@dyzmund: Ja mam swoje życie, sprawy i problemy. Jeszcze brakuje żebym poświęcał czas, śledził sytuację i interweniował w Białymstoku. Jak ktos chce niech się tym zajmuje. Prosze przestań siać ten populizm, a jak nie masz nic powazniejszego do roboty to zajmij się problemami, które wynajdujesz.
  • Odpowiedz
@dyzmund: po prostu to życie w porządku to żadna tam przyrodzona cecha człowieka. Generalnie to co u nas z tymi śmieciami jest teraz, to tacy muzułmanie wymyślili setki lat temu; po to kazano im się modlić 5 razy dziennie i myć przed każdą modlitwą, żeby pod płaszczykiem obrzędu wprowadzić tam jakąś elementarną higienę. Dorabia się jakoś ideologię do tego, żeby po prostu syfu nie robić u siebie, bo to szkodliwe,
  • Odpowiedz
Prosze przestań siać ten populizm

@ACE41: Nie bardzo rozumiem. Populizmem nazywasz postawę społeczną sprzeciwiającą się tego typu zachowaniom? No tak- wyrzucanie po sobie odpadków to agitacja polityczna xDDDDDDDDD A dbanie o chigienę osobistą to już totalne nawoływanie do wieszania przeciwników tej czy innej partii... Yop, seems legit.
  • Odpowiedz
@ACE41: Doskonale sobie zdaje sprawę, że takiemu gościowi nic nie przetłumaczysz, w związku z czym trzeba sięgać po inne środki. Uważam, że farbka na głowie to był niezły początek. Do każdego da się przemówić, tylko trzeba umieć mówić w ich języku. Niektórzy rozumieją tylko agresję, inni upokorzenie, niektórzy presję etc. Laluś uwielbia znęcać się nad swoją żoną, myślę, że jest w tym całkiem niezły, więc właśnie tą drogą trzeba go
  • Odpowiedz
@dyzmund: Populizmem nazywam tanie chwyty. Ja dbam o swoją okolicę, nie śmiecę także możesz darować sobie jakąś gadkę jakbym nie wiedział jak się żyje. Mieszkałem jakiś czas w UK i wiem co to jest syf na ulicach.
Nie wiem po co mi o tym piszesz, a jak chcesz walczyć z ludźmi w Polsce to rób to i nie agituj innych aby zajmowali się sprawami z innej części Polski.
  • Odpowiedz
@ujumuju: O czym ty piszesz? Psa po prostu nie należy bić ale nie mam świra na tym punkcie i człowiek jest dla mnie ważniejszy niż zwierze, niektórzy na serio z tym przesadzają. A śmiecenie potępiam bo kocham las i jak widzę śmietnik w lesie to po prostu pękają mi oczy. Chcesz żeby był wszędzie śmietnik jak na Ukrainie? Ludzie z wschodu często zwracali mi uwagę na to jaka Polska jest
  • Odpowiedz
nie agitu

@ACE41: Czy kogokolwiek tu agituję? Zawołałem kogokolwiek? O czym Ty piszesz? Prowadzę z Wami kulturalną wymianę zdań i opinii- to jest serio wszystko co tu robimy. Nie musisz do każdego doczepiać łatki populisty czy agitatora, bo się z częścią Twoich zdań nie zgadza.
  • Odpowiedz
@dyzmund: W takim razie przestań toczyć monolog o środowisku i jak powinienem postępowac. Nie znasz mnie, nie wiesz jak postępuje ,a nie mam zamiaru poświęcac życia na interwencje w Białymstoku. Wymieniliśmy zdanie odnośnie ćpuna i wystarczy nie mam zamiaru toczyć jałowej dyskusji.
  • Odpowiedz