Wpis z mikrobloga

Czy Garmin Edge 530 rozni się od edge 830 czyms poza brakiem ekranu dotykowego? Gdzies w internetach mignęło mi, ze w edge 830 mozna nawigowac do adresu a w 530 nie. Prawda to? #pytanie #rower
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Wassimir Na 530 też można to robić, tylko troszkę naokoło, ale bardzo wygodnie przez stronę sendpoints. Wpisz to w google i zobaczysz, o co chodzi.
  • Odpowiedz
@Wassimir 530 to stary kloc troszkę. Miałem w rękach i po zapoznaniu się z nim nie mogłem uwierzyć że to coś kosztuje 1200zł... Osobiście oddałem garmina i kupiłem w tej samej cenie wahoo. Chwale sobie pod każdym kątem i szczerze polecam
  • Odpowiedz
@micelangeloB: Tak dokładniej to miałem nawet wersję plus 530tki. To tylko moja opinia, nie chciałem zapłacić 1200zł za nokie 3310 z logo Garmin. Polecam zamówić oba komputerki i porównać na żywo kulturę pracy i zdecydować który zostawić po prostu :)
  • Odpowiedz
@micelangeloB: A to przepraszam jeśli tak :) Tak czy siak polecam podotykać oba. W Polsce wahoo dopiero zyskuje na popularności i wiele osób uważa garmina za top of the top, podczas gdy płaci się u nich również za Logo i potężny marketing od internetu po telewizję. Ale wszystko zależy od twoich potrzeb i oczekiwań wobec urządzenia ;)
  • Odpowiedz
@Aciapek niby masz rację ale robiąc lipny sprzęt Garmin jednak nie opanował by rynku w takim stopniu jak to ma miejsce. Wahoo też nie jest idealny i z tego co czytałem o ile na szosę jest chwalony to mapy jeśli chodzi o offroad pozostawiają wiele do życzenia i w tym kierunku ludzie wybierają Garmina.

Pisze tylko o tym co czytałem w necie. Żadnego nie miałem w ręce ale pod mtb wybiorę
  • Odpowiedz
@Aciapek: źle się wyraziłem. Bardziej chodziło mi o prezentację mapy i brak możliwości przesuwania. Jak mówię bazuję tylko na tym gdzie coś tam przeczytałem więc. Dodam też że głównym czynnikiem, dla którego pewnie wybiorą garmina jest cena roama
  • Odpowiedz
@micelangeloB: W Roam mam możliwość przesuwania mapy, nie wiem jak rzecz wygląda w Bolt. Natomiast kwestia graficzna to już indywidualna sprawa. W weekendy rysuję węża na mapie i jeżdżę regularnie po nowych terenach na szosie i w kwestii nawigacji jestem w pełni usatysfakcjonowany ( dodam że wcześniej miałem Wahoo fitness czyli pierwszy model i też był super). Produkty Garmina są na pewno wysokiej klasy, mam tylko mieszane odczucia w
  • Odpowiedz