Wpis z mikrobloga

ale mnie w-----a takie cebulactwo, ogląda filny całkowicie za darmo, pewnie z adblockiem i jeszcze narzeka, że autor chce cokolwiek zarobić

@BartorKrajczyk: Nie zapomnij, że ta sama osoba w komentarzu napisze, żeby autor ogarnął lepszą kamerę albo dźwięk bo ani oglądać, ani słuchać się nie da. Oczywiście na kredyt.
  • Odpowiedz
@BartorKrajczyk: Product placement można zrobić inteligentnie, umieszczając produkt w filmie, posługując się nim, a nie przerywając klimatyczny materiał z danego miejsca i przez 2 minuty p-------ć o screenie z ich strony. To jest pazerność na hajs i brak jakiejkolwiek chęci do stworzenia wartościowego contentu. Nigdy nie dałem łapki pod takim filmem, a co więcej, nigdy nie weszłem na strone reklamodawcy. Jeśli nie ma on na tyle honoru by nieinwazyjnie reklamować
  • Odpowiedz
ale mnie w-----a takie cebulactwo, ogląda filny całkowicie za darmo, pewnie z adblockiem i jeszcze narzeka, że autor chce cokolwiek zarobić

@BartorKrajczyk: najlepsi są ludzie którzy śmieją się z innych "frajerów", że płacą za subskrypcję kanału. Bo przecież tak trudno pomyśleć, że praca włożona w prowadzenie kanału musi się jakos zwrócić.
  • Odpowiedz
@RobieZdrowaZupke: mi kiedys sie odpalil ponad godzinny film (to bym film, w sensie taki co byl kiedys w kinie czy normalnie na serwiasach vod) w formie reklamy xD

od tego czasu nie korzystam na telefonie zupelnie z normalnego youtube. Akceptowalem losowe reklamy 30s miedzy kolejnymi filmikami jak puszczalem sobie jakas muzyke kiedy np bralem prysznic ale od tczasu tego filmu pluje na nich xD
  • Odpowiedz
  • 0
@apaez: Jesteś youtuberem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie oglądam telewizji. Właśnie przez reklamy. Nigdy nie skorzystałam z produktu, który mnie przerywa oglądanie czegoś. Niech zmienia sposób wyświetlania reklam bo ten jest zbyt inwazyjny.
  • Odpowiedz
Chyba niektórzy myślą, że ktoś będzie im za darmo robił materiały tak aby się im dobrze oglądało odcinając się od szansy na pokazanie się filmu większej ilości ludzi i jakiekolwiek zarobku za poświęcony czas na nagranie i zmontowanie materiału. Pewnie sami by się oburzyli jakby ktoś kazał im za darmo zmontować taki film.
  • Odpowiedz
@octave25: No ale jak to tak?! Ktoś za swoją pracę chcę zarobić pieniądze (większe niż te ochłapy, które rzuca Youtube)?!

Najlepiej k---a... włączyć adblocka, oglądać za darmo, a i tak narzekać, że ktoś śmiał wspomnieć o sponsorze. Co za mentalność... Dziwić się później, że w tym kraju tyle Januszów-prywaciarzy, którzy są szalenie zdumieni faktem, że nikt nie chcę przyjść robić za najniższą krajową, albo jeszcze lepiej - za wpis do
  • Odpowiedz
Serwer, domena - jestem w stanie zrozumieć, od zawsze były zbiórki na to, ale reszta? Kiedyś ludzie robili takie rzeczy z pasji.

@spajdermen: To nie mogą zarabiać na tym co lubią? Mają robić 8 (czy więcej godzin) chodzić do pracy i jeszcze po powrocie do domu robić filmy czy pisać teksty za darmo patrząc jak ludzie robiący transmisje z meliny nie muszą pracować dzięki wpłatom od oglądających.

ciekawe że przed
  • Odpowiedz
@BartorKrajczyk: to niech idzie do pracy jak chce zarabiać, a nie marnować ludzki czas i utrudniać życie gdzie człowiek chce coś obejrzeć normalnie a nie słuchać biadolenia, że produkt X jest taki super, chociaż nigdy z niego nie korzystał.
  • Odpowiedz

@BartorKrajczyk: no ja np płacę za YT premium żeby oglądać sobie wszystko bez reklam a połowa kanałów przerzuciła sponsoringi do samego contentu i kto tu jest cebulakiem? twórcy czy ja?
  • Odpowiedz