Wpis z mikrobloga

@new-object dla mnie to jest szok, że ludzie kupują mieszkanie na własność i wydają na czynsz połowę tego co na kredyt. ja mieszkam w bezczynszowce, ma to sporo minusów, najchętniej płaciłbym tak z 200zl żeby nie było kręcenia nosem jak trzeba cokolwiek zrobić z sąsiadami, no ale 1k PLN miesięcznie to przesada, na co idą te pieniądze?!
  • Odpowiedz
  • 2
@Metylo: a co mam się kisić w kawalerce. Dorosły jestem, a nie kawaler :) MIałem rodzinę zakładać, ale odpuszczam. Bo od 2020r jest tylko gorzej co roku w moim miescie.
  • Odpowiedz
  • 15
@Jerzy_Kileerr co wy macie z tymi remontami dachow w wlasnosciowym mieszkaniu/domu ?
Myślisz że dach sie co roku robi, lub jak Ci jedna dachowka peknie to trzeba robierac caly ?
Przez 10lat, wymienilem z 10dachowek betonowych i fajrant... 4h roboty, 300zl z przegladem dachu.
  • Odpowiedz
1723zł XD no ale odpadnie 275zł za kontener zaraz, tylko dojdzie 100zł na fundusz remontowy XD więc 1550zł

Mieszkanie wielkości OPa

@BrotatyChleb: Ale odlicz jeszcze opłaty, których OP nie ma, wtedy wychodzi Tobie mniej, niż jemu. Mam na myśli garaż, CO i CW. Wygląda na to, że on ma ogrzewanie i podgrzanie wody jakimś piecem i płaci za to osobno, za prąd, albo za gaz.
@powodzenia
  • Odpowiedz
@powodzenia: troche tak, trochę nie. Jak to nazwał administrator TO EKSKLUZYWNE OSIEDLE XD
Opłat jest w c--j i np za wode liczą mi 8m^3 miesiecznie XD No i okien jest strasznie duzo, wiec straty ciepła ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Pewnie spadnie, jak beda pierwsze prawdziwe dane a nie prognozy
  • Odpowiedz