Wpis z mikrobloga

• 6
@skitarii Ja jak się pokłóciłem z żoną to mi się na drugi dzień wyświetlały reklamy worków na zwłoki. Pytanie teraz kto o tym mówił albo wyszukiwał bo jestem pewien że nie ja ( ͡º ͜ʖ͡º)...( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@skitarii: Przydalaby sie opcja "juz to kupilem", bo mi caly czas wyswietlaja sie reklamy samochodow, a ja juz pare miesiecy temu kupilem. Madry algorytm powinien mi teraz proponowac np. dywaniki do samochodu, a nie caly samochod :)
  • Odpowiedz
Włączony tv. W tv coś smęci aktor Żebrowski o swoim Teatrze 6 piętro. Poza tym cisza w domu. Łapię smartfona, żeby coś sprawdzić w sieci. A tu cyk reklama repertuaru Teatru 6 piętro. Nigdy wcześniej nie interesował mnie ten teatr ani repertuar. Przypadek? Nie sądzę?
Skubany z braku laku zaczął podsłuchiwać tv i sprofilowały się reklamy bacpodstawie hałasów tła.
  • Odpowiedz
@wojciech-dyrets: miałem to samo z kumplem w robo, tylko że ja nosiłem samego smartwatcha (nie połączonego z telefonem). Rozmawialiśmy sobie akurat o maszynkach. Po spojrzeniu w pierwszą lepszą reklamę, pokazała się maszynka i ten sam model co kupił ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@skitarii: U mnie systemless root, adaway, w hostsach > 50k wpisów, debloat, w przeglądarce cookies firm 3. wyłączone. Do tego youtube vanced i problem, o którym pisze op, nie istnieje.
  • Odpowiedz
@skitarii: najsmieszniejsze jest, że jak cos kupie to mi podpowiadaja to samo. Kupiłem ostatnio odkurzacz i mam on stop reklamy odkurzaczy xD ale prerażające jest to, że na przykład kiedys kipiłem mołdawskie wino i pijem z dziewczyną, mówiąc na głos: ale dobre wino, o! z Mołdawii, musimy częściej kupować! - cyk, na drugi dzień u mnie i i uniej na fb reklama wina z Mołdawii.
  • Odpowiedz
@revqmysterio: wygoogluj "co ubrac na własny pogrzeb" i będziesz miał już całkiem z głowy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@spunky: Musiałby dopisać, że nie ma nieruchomości, bo inaczej zaatakują go szybkie emerytury pod hipotekę.
  • Odpowiedz
Dużo i szybko, bo dwie rzeczy na raz robię, przepraszam za błędy

u mnie jako ze pracuję w sklepie za ladą to kiedyś android walił losowymi reklamami, co kto powiedział, ale kilka lat temu się zmądrzył i mój głos już rozpoznawał, próbowałem to wyłączyć, ale każda apka ma inne uprawnienia, taki facebook i wszystkie jego dzieci chyba największa recydywa. Na Iphonie wydaje mi się że nie mam tak profilowanych, choć mam usługi
  • Odpowiedz