Wpis z mikrobloga

@Wujek_Fester: to jeszcze test, aplikacja wtym referee + papiery o ile nie jestes self employed, wizyta w UKVcas, decyzja, Ceremonia i Paszport tez z referee:D takze droga dlugaaaa moja narzeczoan jutro ma spotkanie w ukvcas takze jestem na bierzaco ze wszystkim;)
@Ag90: ja ci powiem tak, ze zalezy na kogo trafisz i jak temat podejdzie egzaminatorowi. Ogolnie poziom to nasza szkola srednia jelsi uczyles sie angielskiego. Powiedzialbym ze w klasi ematuralnej jest trudniej w byle jakim technikum. Jesli mieszkasz w uk to raczje formalnosc. Temat to klucz. Ja trafilem na babke co byla niemka i nie podszedl jej moj temat i dostalem znacnzie gorsze oceny niz kolega wyzej a mowie po angielsku
@Ag90: bardzo łatwy. Trwał może 5 minut. Pojechałam na lunchu z pracy z Liverpool Street do Holborn, wróciłam, jeszcze miałam czas, żeby coś zjeść :D
Mój był śmiechowy. Egzaminatorka była Amerykanka i jak się zgadałyśmy, że jej mąż i mój niebieski to Anglicy, to tylko się śmiałysmy z ich zachowań i nawyków, także nie odczuwałam, jakby to był egzamin.
Nie wiem czy oni dalej zadają dodatkowe pytanie spoza tematu, ale mnie
@Ag90: zalezy czy masz parcie na obywatelstwo czy nie. jesli nie to czekaj jesli chcesz to ogarnac jak najszybciej to jak masz wolne 150 to dzialaj. Poki co zasady sie nei zmienily ale aktualizacja jest chyba cos okolo kwietnia/maja lub na jesieni.
@Wujek_Fester: z czego bedziesz sie uczył do testów? Próbowałem ostatnio zamówić pack z oficjalnej strony ale powiedzieli, że nie wysyłają bo za 3-4 tygodnie będzie nowy. Pewnie muszą do puli pytań dorzucić brexit ( ͡° ͜ʖ ͡°)