Aktywne Wpisy

hell_naw +233
zaraz 6 , mirasy wstają do roboty. a korporacje placa kobieta żeby nie miały dzieci w swoich przedszkolach dla dorosłych
#pracbaza #praca #dziendobry
#pracbaza #praca #dziendobry

rafal-romanowski +366
Wykopki, potrzebuję Waszej pomocy.
Właśnie padłem ofiarą bardzo nieuczciwej praktyki związanej ze sprzedażą mojego mieszkania.
Sprzedaję swoje pierwsze mieszkanie. Kupiłem je jeszcze jako kawaler prosto od dewelopera i mieszkam w nim już 6 lat. Dzisiaj mieszkamy tu z żoną i naszą 2-letnią córką, ale zrobiło się po prostu za małe, dlatego podpisaliśmy już umowę przedwstępną na zakup domu.
26 lipca wystawiłem mieszkanie na OLX. Chciałem sprzedać je samodzielnie. Uznałem, że skoro potrafię sam załatwić
Właśnie padłem ofiarą bardzo nieuczciwej praktyki związanej ze sprzedażą mojego mieszkania.
Sprzedaję swoje pierwsze mieszkanie. Kupiłem je jeszcze jako kawaler prosto od dewelopera i mieszkam w nim już 6 lat. Dzisiaj mieszkamy tu z żoną i naszą 2-letnią córką, ale zrobiło się po prostu za małe, dlatego podpisaliśmy już umowę przedwstępną na zakup domu.
26 lipca wystawiłem mieszkanie na OLX. Chciałem sprzedać je samodzielnie. Uznałem, że skoro potrafię sam załatwić
źródło: Ja wczoraj w nocy, jak się o tym dowiedziałem że ktoś sprzedaje moje mieszkanie
Pobierz

źródło: comment_1613549046ryzOBHHQMaYZT1GCK2BmIi.jpg
Pobierz@rales: Za co?
To sami siebie, czy ZSRR miał przewagę liczebną? Choose one.
ZSRR wygrało wojnę tylko dlatego, że mieli ogromne rezerwy materiałowe i ludzkie. Tylko dlatego. Nie, nie dlatego, że mieliśmy J-23 ani czterech pancernych i psa.
@SebaD86: Przysyłane od wujka Sama w ramach Lend-Lease xD
Plus wyzwolenie Norwegii (żelazo) i Rumunii (ropa) i III Rzesza została bez surowców.
Terenowe przede wszystkim. Czyli to samo co wykończyło Napoleona. Rezerwy ludzkie nie były wbrew pozorom aż tak wielkie, a materiałowe mieli w dużej mierze dzięki wsparciu aliantów zachodnich.
@Jabby: To prawda, ten mit o "ludzi u nas mnoga" jest trochę na wyrost. O ile dyskusja jak ważne było Lend-Lease będzie trwać, to w 1939 roku ZSRR miało populację dwukrotnie większą niż Niemcy. Tylko dwukrotnie, a nie np. pięciokrotnie jak myślałem
III Rzesza miała w sumie 83 mln ludzi, z czego straciła 7,5 mln osób (w tym ok. 5 mln żołnierzy). ZSRR miało 194 mln ludzi (2x więcej, z czego stracili 26,6 mln osób (w tym ok. 10 mln żołnierzy - znowu 2x więcej).
W trakcie bitwy pod łukiem kurskim, przemysł niemiecki produkował ~700 czołgów miesięcznie, a radziecki 1,5-2,5 tys.
W ciągu roku
@thomansinho: Węgry postanowiły się poddać więc zostały okupowane przez Niemca. Syn admirała Horthyego został aresztowany.
Dopiero co miałem kłótnię z błyskotliwcem co uważał że wszyscy sojusznicy Hitlera słali do niego Żydów wagonami. Otóż holocaust na Węgrzech zaczął się dopiero po rozpoczeciu okupacji niemieckiej na wiosnę 1944.
@SebaD86: Tu nie jestem ekspertem i o ile masz rację, to jednak Sowieci skupiali się np. na tych czołgach ale brakowało ciężarówek czy jeepów więc choćby to nadrabiali amerykanie.
źródło: comment_1613566388gxITWonQnhvdx9YjNM0oQ4.jpg
Pobierz