@MienciuskiPajonk: paradoksalnie teraz słucham więcej nowej muzyki niż w czasach warezów. Mogę poznawać muzykę w pracy i w czasie jazdy do niej, a tak to musiałem najpierw ściągnąć, później sprawdzić czy dobre, a potem wgrać na odtwarzacz. Jak dla mnie zmiana na plus, a pełno alternatywnych zespołów i tak wgrywa swoją twórczość na Spotify.
@MienciuskiPajonk: @Reepo: @portas91: A pamiętacie rewolucyjną na tamte czasy technologie P2M (moorhunt)? To była petarda, pełne 10mbit za darmo i wszystko było.
@MienciuskiPajonk: Polecam SoulSeek. W dalszym ciągu dobre źródło "rzadkiej" muzyki. Używałem jakieś 15 lat temu, a ostatnio miałem okazję do niego powrócić - aż się zdziwiłem, że ludzie jeszcze na tym siedzą. Masa rzeczy w FLAC/losless.
@Iskaryota: masz rację, minus jest taki, że sporo muzyki brakuje na tych serwisach, nie z ich winny oczywiście, ale niesmak pozostaje i trzeba grzebać w czeluściach internetu, ostatnio jednego albumu w jakości FLAC szukałem chyba z 10 godzin, ale skończyło się na mp3 320kbps
@Iskaryota: mi tak bardzo nie chodzi o jakość, bo jest dobra, a o dostępność, winy za taki stan rzeczy nie ponosi spotify, a w większości przypadków właściciele praw autorskich i twórcy tego patologicznego prawa, wiele albumów jest niedostępnych całkowicie, niektóre są dostępne tylko w UK, albo gdzieś w japoni, mimo że twórca jest z EU i z tego powodu wiele rzeczy cię omija i nawet o tym nie wiesz
Rozumiecie, że są wśród nas takie mendy, które nie tylko nie odpuszczą człowiekowi na ostatniej drodze, ale nawet jak zdychasz w męczarniach albo samotnie, bo "muj śfienty hodniczeq"?. Jaką wszą i zwyczajną mendą trzeba być, żeby robić takie rzeczy.... #polska #donisiciele #konfitura #policja #bekazpolakow
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.youtube.com/watch?v=HR5zpFs7YpY