Czy ten laptop w tej cenie jest dobrym wyborem, czy może (patrząc na premiery lub nadchodzące w najbliższym czasie premiery) jest jakiś lepszy konkurent? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki :)
@korbuzz: Ja miałbym problem ze świadomością że wziąłem wybrakowany sprzęt, więc mam w planach przeczekać na 2060, których ceny poleciały całkiem przyjemnie, ze dwa trzy lata, licząc że się sytuacja uspokoi ( ͡°͜ʖ͡°)
@korbuzz: Miałem niemal dokładnie tą samą sytuacje, chciałem wydać 8k, ale stwierdziłem że się wstrzymam i za połowę tej kwoty 2060 wezmę. Młyn z nazewnictwem, potencjalne problemy wieku dziecięcego, podatek od nowości... Poczekam aż się sytuacja wyklaruje, Legiony pro mają teoretycznie premierę w marcu (choć realistycznie dostępne będą pewnie za parę miesięcy), a w kategorii cena/jakość lenovo rządziło od paru lat.
@korbuzz: Nie powiem ci bo po pierwsze, się nie znam, grzebałem tylko kilka ostatnich dni w tym temacie, po drugie, kopanie na laptopach może nie być tylko nieśmiesznym memem, więc potencjalnie ceny i dostępność mogą zaraz być podobne do desktopowych komponentów.
@LeonL: Nie wiedziałem, że to aż tak zmienia te wartości. W ten sposób to się w ogóle nie opłaca dorzucać 2-3k mniej więcej za takie zmiany. Dzięki, będę szukał dalej :)
@korbuzz: Ponoć nvidia ma coś zrobić z tym burdelem w nazewnictwach, może wymuszą podawanie TGP w nazwie czy coś w tym stylu, ale puki co zalecam ostrożność.
Zobaczcie co odwaliło ABC/NBC. Trump jest wyższy od Kamali o 30 centymetrów. A wygląda na tak samo wysoką a w niektórych momentach nawet na troxhę wyższą XD Tak ustawili kamery. Można rozpoznać to też po wysokości mikrofonów, które są przecież w takiej samej odległości od ust. #trump #usa #debata
https://www.neonet.pl/laptopy/asus-tuf-gaming-a17-fa706qr-hx004t-amd-ryzen-7-5800h-16gb-512gb-nvidia-geforce-rtx-3070-8gb-ddr6-17-3-fhd-144hz-windows-10-home.html?utm_campaign=product_feed&utm_medium=afiliacja&utm_content=feed&tduid=6da552eed1c7c33c93a66ea110b52abf&affId=3130369&utm_source=tradedoubler
Czy ten laptop w tej cenie jest dobrym wyborem, czy może (patrząc na premiery lub nadchodzące w najbliższym czasie premiery) jest jakiś lepszy konkurent? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki :)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQhmqAaqIupZJTZ2FGODoBxpjOSm-_1sJy7JmGErS6ZnUcOvACqmv2PPtVY5kXCzgcSfmhVEVt_3XaD/pubhtml