Wpis z mikrobloga

• 3
@jest_agrest-nie_ma: i po co wrzucasz te dezinformacyjne memy j----y gamoniu? bo już inaczej takiej bezmyślnej bezbecji określić nie potrafię. Za mało jest c-----o dla ciebie, że dodatkowe kliny próbujesz wbijać?

Spokojnie szurze bo ci żyłka pęknie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Walczą o coś co ich bezpośrednio dotyczy, no p------i jacyś xD Powinni przecież walczyć o podwyżki dla strażaków, nie tyczy ich to w żaden sposób ale powinni bo tak jakiś wykopek chce xD
  • Odpowiedz
@kutmen2:
Dlatego taki protest ma sens, bo działa na wyobraźnie wszystkich oglądających czyli ponad 30 milionów i o to chodzi.
Wyszliby w kilka setek z transparentami i rozumiem że to byłby znacznie lepszy protest?
  • Odpowiedz
  • 2
@jest_agrest-nie_ma zdradzę Ci pewien sekret, bo jako szur możesz nie być świadomy, za 3 lata są wybory parlamentarne i wtedy w duchu demokracji możesz oddać głos na opcję oddające twoje przekonania. Nazywa się to wlasnie demokracją. Ja nie głosowałem na PiS i tylko czekam na wybory by wysadzić ich z siodła. Mem @brakusa 8dealnie oddaje obecna sytuację. Tu nie chodzi o prawakow czy lewakow, a o wielkie korporacje które widzą
  • Odpowiedz
@ste3: Właśnie w braku solidarności leży problem. Każda strajkująca grupa zderza się z hejtem reszty społeczeństwa. Strasznie to smutne, że daliśmy się nabrać na tak proste i stare sztuczki które podzieliły społeczeństwo.
  • Odpowiedz
  • 1
@Darjo: Zapomniałeś zacząć zdanie od „nie jestem zwolennikiem PiS, ale…”

No tak, bo życie jest czarno białe ()
  • Odpowiedz