@swiatprzegrywu: Jest jeszcze wariant wyprowadzenia się, znalezienia pracy i wzięcia w końcu odpowiedzialności za siebie jak człowiek z rigczem. Mieszkanie z rodzicami, pożyczenie od rodziny (w ogóle pożyczanie od kogokolwiek) pieniędzy, nie wyobrażam sobie.
@Kruk7: A potem się dziwicie, że dziewczyn nie macie xD Starzy też pewnie marzą o mieszkaniu z dzieckiem do starości. Pijąc tylko wodę i jedząc mielonkę też oszczędzisz więcej i to nie znaczy, że jest tego warte
@buddhadubbudbuddy: Powiem tak, jestem wdzięczny rodzicom - którzy dzięki temu, że niczego ode mnie nie oczekiwali (btw. cieszyli się, że im potowarzyszę jeszcze) a jedynie chcieli abym nie przepierdzielał na głupoty i zbierał kasę - że mogłem na spokojnie odłożyć pieniądze na ten wkład własny. I nie, tu nie trzeba odkładać w nieskończoność mając 40 lat i mieszkając z rodzicami, ale te kilka lat zbierania kasy na studiach i po
Ten mem to tylko wyśmianie hipokryzji ludzi, którzy płacąc za wynajem mieszkania dla siebie czują się panami życia, że niby sami się utrzymują. A później jak trzeba większej gotówki to nie mają skrępowania, żeby wziąć hajs od rodziców.
@swiatprzegrywu: Ten mem ma dwa dna. Z jednej strony, p-------c 3-4l życia bez życia by mieć na kredyt i z luzem se mieszkać, albo korzystać i mieć jedno wielkie XD
@swiatprzegrywu: a ja myślę że nie ma co oceniać i generalizować no chyba za wyjątkiem sytuacji gdzie rzeczywiście mamy typowego przegrywa-neeta który nie pomaga, nie pracuje nie uczy się, bliżej mu do 30stki i dalej obciąża starych ¯(ツ)/¯
Co innego jak każdemu takie wspólne życie pasuje, delikwent więcej czasu spędza na przykład poza domem plus dokłada się do rachunków, pomaga w domu itd przy założeniu że ktoś jest
@swiatprzegrywu: jak masz czil na chacie i nie mieszkasz w 2m termosie to nic tylko korzystać z wygody i farmic kasę na porządny start życiowy XD beka z ludzi co czuja przymus ucieczki z domu bo chcą sie czuć dorośli tymczasem żyją jak zwierzęta XD a najgorsi są faceci po 20tce co uciekają z domu bo ich poczucie męskości opiera sie na tym, ze jakaś wyimaginowana zbiorowa świadomość kobiet gardzi
źródło: comment_1612888169rd8GknI5L9yp63RmUP4B7U.jpg
PobierzMieszkanie z rodzicami, pożyczenie od rodziny (w ogóle pożyczanie od kogokolwiek) pieniędzy, nie wyobrażam sobie.
@buddhadubbudbuddy: Jak przez te lata pracujesz i zbierasz na wkład własny to nie widzę tu cringu, szybciej się zbiera mieszkając z rodzicami.
Co innego jak każdemu takie wspólne życie pasuje, delikwent więcej czasu spędza na przykład poza domem plus dokłada się do rachunków, pomaga w domu itd przy założeniu że ktoś jest