- odbieranie wolności tydzień po tygodniu - jawne i głośne zapowiedzi wprowadzania komunizmu - program "macie #!$%@?ć za miskę ryżu" na pełnych obrotach - potężny kryzys gospodarczy i społeczny na horyzoncie - dzieciaki zmuszone do izolacji i siedzenia przed komputerem, psychiatria dziecięca w gruzach
I nadal są tacy, którzy uważają, że zrobienie sobie teraz dziecka to świetny pomysł...
Disclaimer: nie hejtuję, po prostu nie rozumiem. Co innego jak już to dziecko jest, no i jakoś trzeba walczyć o jego byt. Ale w obecnej sytuacji i przy tych perspektywach to jest absurdalne, żeby sprowadzać tu nowego męczennika.
@BarkaMleczna: Ogólnie to jakaś babka #!$%@?ła dwójkę swoich dzieci przedwczoraj najprawdopodobniej przez rozkimny antynatalistyczne, chcąc ulżyć dzieciom podcięła im gardła i sprzedała kilka kos.
Proszę siać nadal takie bzdurne treści, dokładasz się tym samym do tak genialnych pomysłów jaki miała ta matka. Dziś nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności, ale krwi z rąk nie zmyjesz. :)
@Sandrinia: Pod koniec wojny się mój ojciec urodził xd. I jeszcze jakaś dalsza ciotka. Ale pomyśl, że w tamtych czasach była zerowa antykoncepcja. Gdzie teraz na każdej stacji benzynowej czy żabce możesz kupić gumki, nie mówiąc już o innych bardziej zaawansowanych formach antykoncepcji
@Zordon_: z oficjalnych ustaleń policji nie wiadomo, czemu to zrobiła, więc idź prowadź własne śledztwo gdzie indziej, po drugie, ludzie, którzy zabijają swoje urodzone dzieci są śmieciami i nic tego nie usprawiedliwia, choć nie zdziwiłabym się, gdyby była wcześniej namawiana do macierzyństwa, którego być może wcale nie chciała, więc jeżeli już ktoś ma krew na rękach, to równie dobrze mogę powiedzieć, że są to ludzie, którzy zachęcają przyszłych dzieciobójców do rozmnożenia.
Instynkt rodzicielski to jeden z najsilniejszych instynktów ponieważ zaspokojenie go pozwala trwać naszemu gatunkowi już parę ładnych lat.
@luk04330: Ja to rozumiem i, oczywiście, masz rację. Nawet przed chwilą tłumaczyłam ludzkie działania instynktami w innym wątku. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że u ludzi inteligentnych takie rzeczy są przemyślane w jakiś sposób. No i Ty wspominasz o wpadkach na sianku, a ja mówię o zaplanowanych wydarzeniach, kiedy dwoje ludzi pragnie
@Sandrinia: jest wtedy wielka presja, ciśnienie na jednostce. Życie w czasie wojny jest #!$%@?. Gdzieś trzeba ciśnienie spuścić. Jak ktoś wyżej zauważył koncepcja była na dość niższym poziomie niż teraz. Słaba analogia covidziarzu
@BarkaMleczna no tak, jak ktoś marzy o rodzinie i dzieciach, to powinien pogodzić się z tym, że nigdy nie spełni tych marzeń, bo jest zła koniunktura xD
- jawne i głośne zapowiedzi wprowadzania komunizmu
- program "macie #!$%@?ć za miskę ryżu" na pełnych obrotach
- potężny kryzys gospodarczy i społeczny na horyzoncie
- dzieciaki zmuszone do izolacji i siedzenia przed komputerem, psychiatria dziecięca w gruzach
I nadal są tacy, którzy uważają, że zrobienie sobie teraz dziecka to świetny pomysł...
Disclaimer: nie hejtuję, po prostu nie rozumiem. Co innego jak już to dziecko jest, no i jakoś trzeba walczyć o jego byt. Ale w obecnej sytuacji i przy tych perspektywach to jest absurdalne, żeby sprowadzać tu nowego męczennika.
#antynatalizm #childfree #koronawirus
Proszę siać nadal takie bzdurne treści, dokładasz się tym samym do tak genialnych pomysłów jaki miała ta matka. Dziś nikt za nic nie ponosi odpowiedzialności, ale krwi z rąk nie zmyjesz. :)
Komentarz usunięty przez autora
@luk04330: Ja to rozumiem i, oczywiście, masz rację. Nawet przed chwilą tłumaczyłam ludzkie działania instynktami w innym wątku. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że u ludzi inteligentnych takie rzeczy są przemyślane w jakiś sposób. No i Ty wspominasz o wpadkach na sianku, a ja mówię o zaplanowanych wydarzeniach, kiedy dwoje ludzi pragnie
Czemu ja nie mam tych wysrywów na czarno jeszcze.