Aktywne Wpisy

HAMSKLOSS89 +16
#gielda #gielda tak sobie sprawdziłem i ETF na emerging markets zrobił w rok 40%, bez żadnej spiny, skakania po śmieciuchach, kombinowania czy co tam jeszcze wymyślicie. I wiem że ta sporą część jego wyniku to tsmc, Samsung i hynix ale właśnie dlatego że to ETF nie musisz ich znaleźć wcześnie, trzymać diamond hands itp po prostu co miesiąc sobie dokupujesz, a jak zmienia się koniunktura to przeskakujesz na

melquiades +162
Nazwijcie mnie hejterem, powiedzcie że się odkleiłem, ale dla mnie Dembele > Grosicki
#mecz
#mecz

Cześć, czy mógłby ktoś krótko opisać rynek testowania w Poznaniu? Bardziej interesuje mnie pisanie automatów, ale manuala też jestem ciekaw. Są perspektywy, jakieś firmy które płacą więcej, czy trzeba uciekać do Warszawy? Sufit bardzo nisko, czy jest cirkawie i odpowiednio jeśli chodzi o hajs?
Jakby ktoś jeszcze porównał do Gdańska to byłoby idealnie.
@kaaban: Z osobistej perspektywy bym powiedział, że nie bardzo. No chyba, że stoi ktoś nad tobą z batem jakimś. Raczej jest to kwestia indywidualna. Z drugiej strony u mnie są osoby które nie chcą pracować zdalnie (nie mają warunków) i przychodzą do biura. Ja akurat mam, ale też nie uważam, że 100% zdalnie to dobry pomysł. Jednak jak
@kaaban: 1 nowa osoba od lipca z rekrutacji wewnętrznej, ale poziom rotacji jakoś się specjalnie nie zmienił (ja pracuje od półtora roku). Co do projektów to rozpoczęto co najmniej 3 duże, w tym implementację JPK w nowej wersji. Teraz startują 2 kolejne. Plus masa pomniejszych zmian w systemie oczywiście, nie