Wpis z mikrobloga

wyłączcie na chwilę wszystkie swoje osądy opinie i oceny
czysta karta
i teraz wyobraźcie sb że
istnieją ludzie którym z jakiegoś powodu przeszkadza konsensualna miłość dwójki dorosłych osób
ba nawet nie tyle przeszkadza co wywołuje nienawiść i agresję
totalny odjazd i abstrakcja
nie potrafię tego ogarnąć
po prostu nie potrafię

#konfederacja #4konserwy #neuropa #nieogarniam #wtf
Chodtok - wyłączcie na chwilę wszystkie swoje osądy opinie i oceny
czysta karta
i t...

źródło: comment_1612612466vyzV91k1kAKEC3iih6NTgE.jpg

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
@Chodtok: są też ludzie, którym przeszkadza np. otyłość u innych ludzi, albo inne choroby np. depresja. Niestety jest cała masa ludzi sfrustrowanych, którzy potrzebują mieć jakiegoś wroga, a że tacy ludzie to niewielki procent społeczeństwa to najłatwiej ich atakować - coś jak dzieci w przedszkolu, można pobić to najsłabsze bo się nie obroni.
  • Odpowiedz
@Chodtok Też tego nie rozumiem, ale większość tych ludzi, którzy nienawidzą gejów to uważają to za złe, bo ktoś im tak powiedział. Najczęściej jakiś polityczny albo religijny guru. Nie ma żadnej racjonalnej argumentacji do nienawiści w stronę odmiennych orientacji między dorosłymi ludźmi.
  • Odpowiedz
są też ludzie, którym przeszkadza np. otyłość u innych ludzi, albo inne choroby np. depresja

no ok ale nikt raczej nie zionie w ich kierunku jakąś chorą dziką nienawiścią ani nie chce ich bić/mordować za sam fakt istnienia

@Bellie:
  • Odpowiedz
będą chcieli więcej przywilejów od pozostałych

@BestOfTheBest: Dlaczego w ogóle rozdawać przywileje, nie lepiej żeby ludzie mieli równe prawa?

bo ich sexualność to ich sprawa a nie całej
  • Odpowiedz
no ok ale nikt raczej nie zionie w ich kierunku jakąś chorą dziką nienawiścią ani nie chce ich bić/mordować za sam fakt istnienia

@Chodtok: no właśnie o to chodzi, że zionie. Poczytaj sobie opinie wykopków pod zdjęciem jakiekolwiek grubej laski - na harpun, cockblockery itd.
  • Odpowiedz
eh no ja wieeem
ale mimo wszystko wydaje mi się że to nie jest ten sam poziom i np nikt nie wprowadza stref wolnych od osób otyłych ani nie urządza na nich dzikiej nagonki i szczucia w reżimowych mediach ani kościołach ani ich aż tak nie dehumanizuje ani nie chce palić nimi w piecach ani nawet stosować wobec nich realnej przemocy za same nadprogramowe kilogramy

@bigos555: @Bellie:
  • Odpowiedz
@Chodtok: trochę wprowadza, są podnoszone głosy, że takie osoby powinny płacić za 2 miejsca w samolotach, czy autobusach, że same powinny płacić za swoje leczenie, faceci takie laski ignorują i nimi gardzą.
Miałam taką znajomą otyłą i miała zwykłego, szczupłego chłopaka. Co ona mi opowiadała jakie koszmarne rzeczy u niej chłopcy na studiach mówili o ich związku i jak wiecznie słuchała komentarzy o swojej wadze to głowa mała.
Ludzie w
  • Odpowiedz
@BestOfTheBest: ja wiem, że tak jest, ale jest to zwykła reakcja obronna - jak jedno środowisko jest non stop atakowane to się grupuje i zaczyna "oddawać", a wy później rybka fejs i jak to lbgt atakujo mnie, biednego katolika-zakolaka-polaka-cebulaka. ( ͡° ͜ʖ ͡°) No tak, licz się z tym, że jak kogoś zaatakujesz to ten ktoś odda - a jak urośnie w siłę, to cię zmiecie.
  • Odpowiedz
NIE będą chcieli więcej przywilejów (tak napisłem). Tak uważam że każdy ma być równy.

@BestOfTheBest: Prawne parytety w pracy w USA dla LGBT to przywilej, trans w zawodach kobiet to przywilej. Brakuje mi, żeby środowisko LGBT potępiło takie durne przepisy, bo to szkodzi wszystkim,a przecież ktoś z tymi pomysłami wyszedł.
  • Odpowiedz
nie no zgadzam się że problem istnieje ale wydaje mi się że gruba osoba ma mniejsze szanse na np obskoczenie #!$%@? za swoją wagę niż homoseksualista za obnoszenie się (np spacer z partnerem za rękę)

@Bellie:
  • Odpowiedz
Może być trans a nawet może przychodzić do pracy w stroju misia koala o ile będzie dobrym pracownikiem w moje firemce.

@BestOfTheBest: Nie ma z tym problemu, ale jeśli musi być zatrudniony tylko ze względu na parytet, to tworzy patologię.
  • Odpowiedz