Wpis z mikrobloga

Cześć,
Mam 24 lata i zaczynam mieć problem z włosami
Mam zakola ale to pewnie jest genetycznie ponieważ mój ojciec ma i to dosyć spore.
Chciałbym również mieć zarost, coś tam rośnie ale jest on dosyć rzadki przez co nie mogę zapuścić takiej pięknej brody.
Rozmawiałem z barberem i polecał produkt Minoxidil Kirkland bo jego znajomi stosowali i rosła im po tym broda jak u Dagestańczyków.
Czy sam produkt wystarczy aby pozbyć się zakoli oraz żeby wspomóc porost brody ? Po jakim czasie widać efekty ?
Oraz do osób które stosowały i miały podobne problemy, czy macie jakieś wskazówki ??
Pozdrawiam cieplutko.
#broda #wlosy #minoxidil #zarost #barber
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElManiano: minox na brodę może pomoc, ale pod warunkiem, ze masz predyspozycje genetyczne do zarostu (niektórzy maja predyspozycje, ale zarost im zaczyna gęstnieć dopiero po 30 albo 40tce - minox może to przyspieszyć). Twój tata ma dobry zarost?

A co do głowy - przede wszystkim zaopatrz się u dermatologa w finasteryd. Minox MOŻE pomoc na 1-2 lata, ale może tez zaszkodzić. Fin pomoże co utrzymać włosy przez kilkanaście lat
  • Odpowiedz
  • 0
@herek22 Tata nie nosi brody więc nie wiem zbytnio ale ma wąsa i jest dosyć gęsty.
Ok czyli przede wszystkim dermatolog. Czyli Minox wspomoże porost ale żeby to utrzymać trzeba stosować Fina ??
  • Odpowiedz
  • 0
@herek22 ok, dziękuję
Znalazłem równie informacje że Minox jest w różnym stężeniu.
Czy jak wejdę od razu na stężenie 15% to efekt będzie momentalnie widoczny czy sobie zaszkodzę tak że wszystkie włosy wypadną ?
Czy lepiej stopniowo zwiększać stężenie? A może tylko na jednym stężeniu jechać cały czas ?
  • Odpowiedz
  • 0
@tullion zakola mam chyba od zawsze bo jak patrzę na zdjęcia za małolata to już miałem
Ok a jak z brodą ? Ona też wypadnie jak przestanę stosować Minoxidil ?
  • Odpowiedz