Cześć, Mam 24 lata i zaczynam mieć problem z włosami Mam zakola ale to pewnie jest genetycznie ponieważ mój ojciec ma i to dosyć spore. Chciałbym również mieć zarost, coś tam rośnie ale jest on dosyć rzadki przez co nie mogę zapuścić takiej pięknej brody. Rozmawiałem z barberem i polecał produkt Minoxidil Kirkland bo jego znajomi stosowali i rosła im po tym broda jak u Dagestańczyków. Czy sam produkt wystarczy aby pozbyć się zakoli oraz żeby wspomóc porost brody ? Po jakim czasie widać efekty ? Oraz do osób które stosowały i miały podobne problemy, czy macie jakieś wskazówki ?? Pozdrawiam cieplutko. #broda #wlosy #minoxidil #zarost #barber
@ElManiano: minox na brodę może pomoc, ale pod warunkiem, ze masz predyspozycje genetyczne do zarostu (niektórzy maja predyspozycje, ale zarost im zaczyna gęstnieć dopiero po 30 albo 40tce - minox może to przyspieszyć). Twój tata ma dobry zarost?
A co do głowy - przede wszystkim zaopatrz się u dermatologa w finasteryd. Minox MOŻE pomoc na 1-2 lata, ale może tez zaszkodzić. Fin pomoże co utrzymać włosy przez kilkanaście lat
@herek22 Tata nie nosi brody więc nie wiem zbytnio ale ma wąsa i jest dosyć gęsty. Ok czyli przede wszystkim dermatolog. Czyli Minox wspomoże porost ale żeby to utrzymać trzeba stosować Fina ??
@herek22 ok, dziękuję Znalazłem równie informacje że Minox jest w różnym stężeniu. Czy jak wejdę od razu na stężenie 15% to efekt będzie momentalnie widoczny czy sobie zaszkodzę tak że wszystkie włosy wypadną ? Czy lepiej stopniowo zwiększać stężenie? A może tylko na jednym stężeniu jechać cały czas ?
@tullion zakola mam chyba od zawsze bo jak patrzę na zdjęcia za małolata to już miałem Ok a jak z brodą ? Ona też wypadnie jak przestanę stosować Minoxidil ?
Mam 24 lata i zaczynam mieć problem z włosami
Mam zakola ale to pewnie jest genetycznie ponieważ mój ojciec ma i to dosyć spore.
Chciałbym również mieć zarost, coś tam rośnie ale jest on dosyć rzadki przez co nie mogę zapuścić takiej pięknej brody.
Rozmawiałem z barberem i polecał produkt Minoxidil Kirkland bo jego znajomi stosowali i rosła im po tym broda jak u Dagestańczyków.
Czy sam produkt wystarczy aby pozbyć się zakoli oraz żeby wspomóc porost brody ? Po jakim czasie widać efekty ?
Oraz do osób które stosowały i miały podobne problemy, czy macie jakieś wskazówki ??
Pozdrawiam cieplutko.
#broda #wlosy #minoxidil #zarost #barber
A co do głowy - przede wszystkim zaopatrz się u dermatologa w finasteryd. Minox MOŻE pomoc na 1-2 lata, ale może tez zaszkodzić. Fin pomoże co utrzymać włosy przez kilkanaście lat
Ok czyli przede wszystkim dermatolog. Czyli Minox wspomoże porost ale żeby to utrzymać trzeba stosować Fina ??
Znalazłem równie informacje że Minox jest w różnym stężeniu.
Czy jak wejdę od razu na stężenie 15% to efekt będzie momentalnie widoczny czy sobie zaszkodzę tak że wszystkie włosy wypadną ?
Czy lepiej stopniowo zwiększać stężenie? A może tylko na jednym stężeniu jechać cały czas ?
@buntowniczaczupakabra
Pomoże to coś w zapuszczeniu wąsa?
Komentarz usunięty przez autora
Ok a jak z brodą ? Ona też wypadnie jak przestanę stosować Minoxidil ?