Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@gdyzgasnieswiatlo: Po analizie posta i komentarzy mam tylko jeden wniosek, usuń konto. Na Alkibli czy Lurkerze (o ile jeszcze nie spadł z rowerka) będziesz czuć się jak w domu.
  • Odpowiedz
@no_49 po analizie Twoich wpisów to chyba masz konto VIP na tej albicli. I co jest nie tak z moim wpisem? Że napisałem, co trzeba dostarczyć aby ubiegać się o 500+? No i że jakiś lewy troll chciał to połączyć z aktualną walką o aborcję? ()
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo a tak jeszcze raz, bo ty na serio myslisz, ze kogos zmasakrowales, a zmasakrowales tylko siebie:
- twierdzisz, ze za dziecko w lonie matki nie należy sie swiadcznie 500+, bo 500+ jest dla żyjących dzieci
- również twierdzisz, ze dziecko w łonie matki żyje
- nie widzisz jak robisz k---e ze swojej logiki
- nie rozumiesz prostego przekazu tego posla lewicy
  • Odpowiedz
@stannis co Ty p--------z typie XD 500+ jest tylko dla urodzonych już dzieci. To rząd dyktuje warunki kiedy kto co i ile dostanie, a nie Twój sprany lewacki łeb i skoro mówią, że się nie należy to się nie należy dla płodu zanim się nie urodzi. Wiem dokładnie o co chodzi temu posłowi, ale się z nim nie zgadzam. Gdzie tu widzisz robienie kurtyzany z logiki?
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo:

Zmieniasz zeznania i nadal robisz k---e z logiki, najpierw piszesz, ze 500 plus jest dla zyjacych dzieci, a teraz, ze dla urodzonych.

Pomijajac juz Twoja niekonsekwencje to wskaz mi miejsce gdzie jest napisane, ze 500 plus nalezy sie tylko urodzonym juz dzieciom, jest napisane, ze nalezy sie rodzicom dzieci do 18 roku zycia:
https://www.gov.pl/web/rodzina/najwazniejsze-informacje-o-programie-rodzina-502
Piszesz bzdury i masakrujesz sam siebie i tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@stannis wniosek należy złożyć razem ze skróconym aktem urodzenia, tak przynajmniej wyczytałem. Cały czas chodziło mi o "urodzone" dzieci co można przecież łatwo wywnioskować z całego wpisu czy komentarzy. Nie piszę bzdur wykopku, po prostu mam inne zdanie niż Ty i turbolewica, która w tym wpisie pokazuje, że są jak Mentzen mówił. Jak krokodyle. Dej dej i dej.
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo zmieniles linie obrony i teraz dzielisz dzieci na narodzone i nienarodzone na podstawie aktu urodzenia. Czyli co, dziecko w lonie matki jest jakieś gorsze, bo nie ma aktu urodzenia? Jestes strasznym człowiekiem, gdzie Twoja empatia dla nienarodzonych dzieci.
  • Odpowiedz
@stannis aha i żeby nie było oczywiście wyczuwam ten zabieg posła, że przecież o kasę nie chodzi tylko o postrzegania płodu jako dziecka i obecny strajk. Z moich komentarzy możesz również wywnioskować, że przecież ja popieram te kobiety itd. Nie wszystko co Pani Lempart powie, ale część na pewno. Chciałem tylko wskazać błąd logiczny posła lewicy i to jak na fb skoczyła za nim grupa ludzi choć nie miał racji. Brzydzę
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo:
Nie chce mi się już pisać, bo ty chyba rzeczywiście masz pretensje do tego, że ludziom podoba się ten argument z 500+ dla nienarodzonych dzieci.

Są już głosy żeby karać więzieniem za aborcje, żeby całkowicie jej zakazać, a ty tymczasem tracisz godziny wolnego czasu na udowodnienie, że poseł lewicy JEDNAK nie zaorał obrońców życia, no bo przecież potrzeba aktu urodzenia żeby go pobierać. Popraw mnie jeśli się mylę.
  • Odpowiedz
@stannis ah i jeszcze się odniosę do "dzielenia" na dzieci urodzone, a te w łonie matki. No jest zasadnicza różnica, jeśli jej nie widzisz to masz wielki problem w postrzeganiu świata wokół Ciebie.
Dam już Ci serio łopatologiczny przykład: mówię Ci, że jak zjesz surowe jajko to dostaniesz 100zl. Ty kupujesz kurę i mówisz mi, że dawaj stówkę, bo jajko w drodze. Żeby jednak założenie się spełniło... No wiesz już chyba,
  • Odpowiedz
no ludziom się zawsze podoba "dej dej więcej więcej"

@gdyzgasnieswiatlo: ty serio sobie ubzdurałeś, że ludzie chcą kasy na nieurodzone dzieci, bo jeden poseł lewicy powiedział, że skoro pis sądzi, że dziecko w łonie matki to też dziecko to on chce 500+?
  • Odpowiedz
@stannis kurde chyba jednak faktycznie czytasz tylko co drugie słowo, bo przecież na Twoje pytanie odpowiedziałem kilka komentarzy wyżej. Dobra Mireczku, ja Tobie miłego wieczoru życzę. Czy ja sobie ubzdurałem to nie wiem. Zobacz na komentarze w tym wpisie, na Twitterze czy na fb. Trzymaj się tam w tej bańce
  • Odpowiedz