Wpis z mikrobloga

Lewak: skoro dziecko jest od poczęcia to ja chcem pięćset plus od poczęcia! (XD)
Wychodki: uuuu zaorane!!! 111 plusujemy!!! Czego nie rozumiesz prawagu? Haha osiem gwiazd Brainlet.jpeg
Ja: 500+ jest dodatkiem, nie należnością i aby ten otrzymać jest potrzebny skrócony akt urodzenia, ma on pokrywać bieżące wydatki na dziecko
Wychodki i madki: uga buga wydatki zaczynają się juz dużo wcześniej!!!! Dej dej dej więcej i wcześniej!!
Ja: no luzik tylko żeby dostać 500+ trzeba przedstawić skrócony akt urodzenia i to chyba wyjaśnia sytuację, ponawiam to jest dodatek, a nie należność
Angry Wychodki i madki: ty gupi prafaku nie rozumiesz nic, ja muszem jeść witaminy juz dużo wcześniej, dej dej madce!!!!!

I tak to jest w tym rakowym kraju. ¯_(ツ)_/¯

#bekazlewactwa #bekazpodludzi #4konserwy #500plus
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomislawniepelka: akurat w Polsce to skrajne prawaki robią cyrk jak lewactwo w USA. Polskie katoprawaki to odpowiednik honkerów a to co robią to polskie BLM, oni wiedzą lepiej co jest dobre dla normalnych ludzi
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo:

no luzik tylko żeby dostać 500+ trzeba przedstawić skrócony akt urodzenia i to chyba wyjaśnia sytuację

I to właśnie trzeba zmienić, bo jest sprzeczne z obecną interpretacją konstytucji. Nie powinno być aktu urodzenia ale akt poczęcia.
  • Odpowiedz
No i taka prawda. Bo w ogóle nie zrozumiałeś sensu tego trollingu.

@To_ja_moze_pozamiatam: Sens tego "trollingu" jest jasny, co nie zmienia faktu, że sam trolling jest bezsensowny.

1. Świadczenie 500+ to świadczenie wychowawcze i w ustawie jest wyraźnie napisane, że przysługuje od dnia urodzenia
  • Odpowiedz
@Iskaryota: już widzę funkcjonariuszy milicji ścigających kobiety, które nie oddały do kontroli w urzędzie poczęcia, legalnie zakupionych testów ciążowych.
Te zakupione, ale nie zgłoszone testy ciążowe, byłyby karane tak surowo jak wprowadzenie do obrotu fałszywych pieniędzy- kara 5-25 lat pozbawienia wolności xD
  • Odpowiedz
@ZygmnuntIgthorn: No trolling polega na tym, że pokazuje, że pierwszy Twój punkt jest bez sensu. Tzn. prawnie się zgadzam ale chodzi o samą ideę.
PiS i TK uważają płód za pewnoprawnego człowieka którego życie trzeba chronić ale jednocześnie nie jako dziecko skoro nie dają 500+.
Oczywiście, że prawnie to się nie klei i sprawa jest z góry przegrana ale nie o to tu chodzi!
  • Odpowiedz
skoro "dziecko" poczęte jest już chronione prawne to co szkodzi sporządzić akt spłodzenia i wypłacać dodatek już od pierwszego dnia zygoty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Iskaryota: Dziecko jest chronione od poczęcia w każdym kraju zachodnim i wzięło się już z prawa rzymskiego- nasciturusa, więc to nie jest nic dziwnego, tylko standard prawny.
  • Odpowiedz
No trolling polega na tym, że pokazuje, że pierwszy Twój punkt jest bez sensu. Tzn. prawnie się zgadzam ale chodzi o samą ideę.

@To_ja_moze_pozamiatam: Tak samo bez sensu, jak to, że obowiązek szkolny dotyczy dzieci od 7 roku życia, do 10 roku życia dziecko na rowerze jest pieszym i nie ma prawa poruszać się drogami dla rowerów, a wiek zgody wynosi 15 lat.
Dyskryminacja!

Dzieci w różnym wieku mają różne prawa i
  • Odpowiedz
skoro "dziecko" poczęte jest już chronione prawne to co szkodzi sporządzić akt spłodzenia i wypłacać dodatek już od pierwszego dnia zygoty? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Iskaryota: A w przypadku poronienia co dość często się zdarza zwrot wcześniej pobranego świadczenia? ;)
  • Odpowiedz
@gdyzgasnieswiatlo: Przecież ten "głupi poseł" ujawnia jedynie absurdy sposobu myślenia anty choicowców.

Skoro zarówno w pierwszych miesiącach ciąży jak i już po urodzeniu mamy do czynienia z takim samym bytem - dzieckiem, które na każdych etapach rozwoju jest tożsame z poprzednimi etapami w sensie aksjologicznej i ontologicznej kontynuacji, na której zasadzają się argumenty przeciw aborcji, to w takim razie na każdym z tych etapów powinno mieć te same prawa.

Skoro
  • Odpowiedz
@Moonastro: biorąc pod uwagę specjalną dietę, kremy, ciuchy, nadprogramowe wizyty u lekarza, koszty szkoły rodzenia, opieki pielęgniarskiej, wyprawki czy lepszej sali porodowej to wcale nie są takie małe
  • Odpowiedz