Aktywne Wpisy

saggitarius_a +341
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Irciu +20
Dlaczego tak mało Polaków inwestuje w sp500 i inne tego typu etfy (nasdaq, qdve, dow)? Pytam poważnie - ludzie się boją, jest jakiś haczyk? Przecież to w długim terminie prawie pewne pieniądze. Zwroty o wiele lepsze niż lokaty.
#gielda
#gielda

Wychodki: uuuu zaorane!!! 111 plusujemy!!! Czego nie rozumiesz prawagu? Haha osiem gwiazd Brainlet.jpeg
Ja: 500+ jest dodatkiem, nie należnością i aby ten otrzymać jest potrzebny skrócony akt urodzenia, ma on pokrywać bieżące wydatki na dziecko
Wychodki i madki: uga buga wydatki zaczynają się juz dużo wcześniej!!!! Dej dej dej więcej i wcześniej!!
Ja: no luzik tylko żeby dostać 500+ trzeba przedstawić skrócony akt urodzenia i to chyba wyjaśnia sytuację, ponawiam to jest dodatek, a nie należność
Angry Wychodki i madki: ty gupi prafaku nie rozumiesz nic, ja muszem jeść witaminy juz dużo wcześniej, dej dej madce!!!!!
I tak to jest w tym rakowym kraju. ¯_(ツ)_/¯
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #4konserwy #500plus
@gdyzgasnieswiatlo: czy Ty właśnie zasugerowałeś, że dziecko w łonie matki nie jest żyjącą istotą?
@gdyzgasnieswiatlo: No i taka prawda. Bo w ogóle nie zrozumiałeś sensu tego trollingu.
I to właśnie trzeba zmienić, bo jest sprzeczne z obecną interpretacją konstytucji. Nie powinno być aktu urodzenia ale akt poczęcia.
@To_ja_moze_pozamiatam: Sens tego "trollingu" jest jasny, co nie zmienia faktu, że sam trolling jest bezsensowny.
1. Świadczenie 500+ to świadczenie wychowawcze i w ustawie jest wyraźnie napisane, że przysługuje od dnia urodzenia
Te zakupione, ale nie zgłoszone testy ciążowe, byłyby karane tak surowo jak wprowadzenie do obrotu fałszywych pieniędzy- kara 5-25 lat pozbawienia wolności xD
PiS i TK uważają płód za pewnoprawnego człowieka którego życie trzeba chronić ale jednocześnie nie jako dziecko skoro nie dają 500+.
Oczywiście, że prawnie to się nie klei i sprawa jest z góry przegrana ale nie o to tu chodzi!
@Iskaryota: Dziecko jest chronione od poczęcia w każdym kraju zachodnim i wzięło się już z prawa rzymskiego- nasciturusa, więc to nie jest nic dziwnego, tylko standard prawny.
@To_ja_moze_pozamiatam: Tak samo bez sensu, jak to, że obowiązek szkolny dotyczy dzieci od 7 roku życia, do 10 roku życia dziecko na rowerze jest pieszym i nie ma prawa poruszać się drogami dla rowerów, a wiek zgody wynosi 15 lat.
Dyskryminacja!
Dzieci w różnym wieku mają różne prawa i
źródło: comment_1612433350uJWoTTcIjyluyNWFzJIgqe.jpg
Pobierz@Iskaryota: A w przypadku poronienia co dość często się zdarza zwrot wcześniej pobranego świadczenia? ;)
@Iskaryota: jedno drugiego nie wyklucza, ochrona prawna (majątkowa) jednak istnieje
Skoro zarówno w pierwszych miesiącach ciąży jak i już po urodzeniu mamy do czynienia z takim samym bytem - dzieckiem, które na każdych etapach rozwoju jest tożsame z poprzednimi etapami w sensie aksjologicznej i ontologicznej kontynuacji, na której zasadzają się argumenty przeciw aborcji, to w takim razie na każdym z tych etapów powinno mieć te same prawa.
Skoro