Wpis z mikrobloga

@saggitarius_a:
co ci te suvy zrobiły? jeszcze rozumiem 15 lat temu jak wchodziły, ale dzisiaj?
ot, podniesiony samochód - nikt nie udaje że są terenowe (ale w zimie tego prześwitu się przydaje), trochę wygodniejsze do wsiadania, trochę więcej miejsca do pakowania bo sedaniarze nie lubili combi a w suvie to nie przeszkadza, trochę wyższe koszty opon czy paliwa, trochę wyżej się siedzi więc światła mniej oślepiają i to tak wiele
  • Odpowiedz
  • 13
@frisorovicz dużo ludzi nie potrafi wyczuć tego wozu jak prowadzę autobus to kocham się bawić z suvami widzę wąska uliczkę gdzie się śmiało SUV zmieści to wiecznie złapie errora stanie w miejscu i stoi xd
  • Odpowiedz
  • 20
@saggitarius_a 2/10 bo odpowiedziałem na bait. SUV to rozwiązanie problemu jak ktoś nie chcę kombi (bo kombi jest brzydkie) a chce mieć większą pojemność bagażnika. Mnie osobiście lepiej jeździ się wyższymi autami.
  • Odpowiedz
  • 15
@Lardor ale więcej niż sedany. I zależy również od segmentu auta. Możesz kupić X6 albo peugeota 2008, też SUV a jaka różnica ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 28
@domp12 no sedany mają mało ale najlepiej nie wysokie kombi by wnosić ciężkie ładunki z większą łatwością. Jak widzę, wymiary Zenka Martynika na kołach zwanego toyotą chr to mi się śmiać chcę. To disco polo na kołach jest zdecydowanie najbrzydszym autem dekady
  • Odpowiedz
@domp12:

SUV to rozwiązanie problemu jak ktoś nie chcę kombi (bo kombi jest brzydkie) a chce mieć większą pojemność bagażnika

Może i dostaje brzydkie kombi na szczudłach, ale za to ma mniej pojemny bagażnik
  • Odpowiedz
@labedziejowski: mam astygmatyzm więc jestem dość wrażliwy i w suvie jest mi wyraźnie lepiej.
ale mam też dobrze ustawione światła i takie też mnie nie oślepiają. Za to największym problemem są nowe wynalazki vw które walą po oczach nawet w dzień. I to montowane w sedanach - czy to skoda czy vw czy audi. Nie wiem, może idoci jeżdżą cały czas na matrycach "bo się wyłonczajom"?
  • Odpowiedz
  • 26
@niegwynebleid xddd kocham ten wysryw ze światłami oslepaniamiem. Mam dupę na wysokości kierowcy suva a źle ustawione światła czy jak ktoś mi długimi mignie dalej jest mnie w stanie oślepić. Widać, że typowy kierowca suva bo każdy posiadacz stodoły na kołach ten mityczny argument.
  • Odpowiedz