mirki mam program który łączy sie z API ale co godzine musze odświeżyć token, jak to rozwiązać? Myślałem zrobić oddzielny wątek do odswieżania tego tokena i zapisywać go do zmiennej globalnej.
@inevitableserendipity: ale po co tak kombinować, zrób workaround tego próbuj pobrać/wysłać dane po API, a gdy API zwróci Ci błąd o nieprawidłowym / wygasłym tokenie, przechwyć ten błąd, wyślij request po nowy token, a gdy go dostaniesz, wysyłasz normalnego requesta, którego wysyłałeś na samym początku
@modzelem: mało, z 50 linijek wyszlo i tak z 3-4 godziny ale pythona nie znam za bardzo, zrobiłem tak ze jak dostanie 401 to odswieza token i dodaje go do sesji (session = requests.Session()) a refresh_token zapisuje do pliku(json) zeby po ponownym uruchomieniu działało dalej, działa spoko
mirki mam program który łączy sie z API ale co godzine musze odświeżyć token, jak to rozwiązać?
Myślałem zrobić oddzielny wątek do odswieżania tego tokena i zapisywać go do zmiennej globalnej.
a nie lepiej zapisać go na dysku
próbuj pobrać/wysłać dane po API, a gdy API zwróci Ci błąd o nieprawidłowym / wygasłym tokenie, przechwyć ten błąd, wyślij request po nowy token, a gdy go dostaniesz, wysyłasz normalnego requesta, którego wysyłałeś na samym początku
requests.get('jakis_adres', auth=HTTPBasicAuth('user', 'password'))