Wpis z mikrobloga

#it #wroclaw #programista15k #programista15k Siemka. Jak to zwykle bywa, z początkiem roku firmy szukają nowych pracowników. Tak jest też w przypadku firmy, dla której obecnie zamieniam sny i marzenia klientów w najlepszy soft na świecie ( ͡° ͜ʖ ͡°) zatem, jeśli ktoś szuka nowej firmy lub chce zacząć swoją przygodę z IT, to wbijajcie na stronę https://career.softserveinc.com/en-us/vacancies/ Jak ktoś ma pytania co do firmy, to pewnie postaram się odpowiedzieć. A jeśli ktoś chce, to mogę polecić również wasze CV
  • 12
@Boska_Klaudia @lipek91 i tak i nie. Jak wykładam, biorę udział w konferencjach, meetupach itp, to często ludzie pytają czy mogą dać mi CV i chętnie takie CV przekazuję. To samo dotyczy się 'znajomych znajomych' itp. Co do kasy, to zarabiam na tyle dobrze, że dodatkowe 2/3 tys nie są mi jakoś niezbędne do życia. Szczególnie, że najpierw taki kandydat musi utrzymać się w firmie, chyba pół roku. No i np za polecenie
Jak ktoś ma pytania co do firmy, to pewnie postaram się odpowiedzieć.

@asap_srasap:
- part-time wchodzi w rachubę (Java lvl senior)?
- jakie podejście do agile: agile, "agile" czy anty-agile?
- z punktu widzenia deva codzienna praca to bardziej kodowanie czy bardziej "rozwiązywanie problemów pozaprogramistycznych" (mniej literacko: pływanie w g...)?
- jak przewidują tryb współpracy po pandemii: onsite/remote/hybrid?
- czy lekcje cyrylicy są przewidziane / potrzebne? ( ͡° ͜ʖ
@PaaD - obecnie zdecydowana część pracy jest zdalna. Jeśli interesuje Cię B2B, to w ogóle nie będziesz musiał bywać w biurze. Jeśli zadeklarujesz, że chcesz bywać, to będziesz mógł wpadać ( ͡º ͜ʖ͡º) Ogólnie biuro jest otwarte obecnie na 30% liczebności pracowników, ale z tego co wiem, to bywa tak sporadycznie po kilka osób. Ja jestem na B2B, więc niezależnie od tego co się dzieje, bywałem w
@ortopliss: Tak. Ja mam unit ogarniający Azję i sporą część Europy, więc w niekowidowych czasach były wyjazdy (Genewa, Rzym, Singapur, Monachium). Dodatkowo np dla UX-ów była możliwość wyjazdu do Stanów, żeby tam popracowac i podnieść swoje kwalifikacje. Były też projekty z możliwością relokacji, np na 3-6 miesięcy co USA
@asap_srasap: A jak byście się zapatrywali na kogoś kto przez ostatnie 9 lat pracował w embedded Linux, zna C, Python (ale bez frameworków webowych), POSIX shell, assembly na niektóre architektury, poza tym zna generyczne narzędzia używane w programowaniu - Git, proces review, algorytmy i struktury danych, angielski w mowie C1, kontrybucje do Open Source, na 31k reputacji na StackExchange ale jednak ten któs zauważa że w embedded Linux to w PL
@Boska_Klaudia no to raczej nie pytanie do mnie( ͡º ͜ʖ͡º) nie zajmuję się rekrutacja. Bywam na rozmowach technicznych z kandydatami lub na rozmowach dotyczących ewentualnego angażu do projektu, ale HR, to nie moja działka. Wiem, że jest opcja zaaplikowania ogólnie do firmy, nie na konkretne stanowisko. Proces jest ten sam, czyli CV przejdzie przez HR i przejmie je ktoś techniczny i ktoś od projektów. Jeśli skille będą