Wpis z mikrobloga

Jeśli nie byłaby, to wtedy powinno się ją ograniczyć, lub nawet zakazać.

@Point6: No przecież jest do 12 tygodnia ciąży na całym świecie, i to nie jest sama kwestia etyczności tego zabiegu, tylko czy przypadkiem bardziej nie etyczne jest zmuszenie kobiety do donoszenia ciąży, a według mnie jest. Zwykła waga tutaj działa.

że jesteś lewakiem.

Jestem liberałem.
  • Odpowiedz
Więc dlaczego usuwanie płodu jest nieetyczne

@Point6: Bo to usuwanie formującego się życia. Jakoś ciężko mi to uznać ze etyczne, ale w pełni popieram dobrowolność do usunięcia ciąży do 12 tygodnia ciąży, bo według mnie ważniejsze jest życie żywej kobiety niż ewentualnego przyszłego życia, w postaci płodu.

To jeszcze gorzej niż lewak. Ja bym się wstydził publicznie przyznać.

Świat jaki znamy zbudowali liberałowie a nie lewica czy prawica. Nie mam
  • Odpowiedz
@Point6:

Nie masz racji, bo zabieg aborcji można wykorzystywać w przeróżny sposób. Można nawet to robić nawet dla samej zabawy, ponieważ aborcja zawsze jest etycznie neutralna.

Ty o tym zdecydowałeś? Nawet prawo aborcyjne w cywilizowanych Niemczech sugeruje, że sprawa nie zawsze jest taka oczywista, a pewnie też mądre głowy nad tym debatowały. Czy gdyby aborcja była wykonywana np. bez przyczyny do 20 tygodnia to też byłaby neutralna etycznie?
  • Odpowiedz
@Cyprok: W Niemczech rządzi Unia Chrześcijańsko-Demokratyczna. Lubie to państwo, właściwie to jedno z moich ulubionych, ale uznawanie ich prawa za wyznacznik etyki jest przesadą. Co do drugiego pytania, to nie wiem. Ale, na potrzeby dyskusji założę, że jest to etycznie neutralne. Więc dlaczego uważasz, że nie?
  • Odpowiedz
@Point6:

Ale, na potrzeby dyskusji założę, że jest to etycznie neutralne. Więc dlaczego uważasz, że nie?

No wykopki liberalne obyczajowo argumentowały, że granica 12 tygodnia w większości krajów europejskich wynika z faktu, iż płód do tego momentu nie odczuwa bólu. W przypadku 20 tygodnia ta przesłanka nie zachodzi, więc zastanawiam się. W zeszłym roku były chyba nawet debaty we Francji czy nie zalegalizować aborcji do 9 miesiąca na żądanie. Znajdą
  • Odpowiedz
Ale jak to nie można aborcji po tym, jak zajdzie się w przypadkową ciążę w klubie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@robert-kowalski: nie wiem co w tym śmiesznego? Na tym polega aborcja na żądanie wiesz? A co, chciałbyś karać dzieckiem za "puszczalstwo"? xD
  • Odpowiedz
@brednyk: @brednyk: @Wuja_Patryk: wytlumaczcie mi co jest nie tak z tą Włoszką bo nie rozumiem. Poza tym, że gonciarz debil udostępnił fejka. Chcecie zakazać ludziom r----ć się z kim chcą? Czy nie wiecie, że antykoncepcja nie daje 100% pewności? Albo karać za głupotę i niezabezpieczenie się dzieckiem? xDDDDD
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: już ci tłumacze: w jej wnioskowaniu przemawia to że by chciała usunąć dziecko po tym jak wpadnie z nieznanym typem na imprezie. To dużo mówi o jej dziwkarstwie.

Jak nie chce dziecka to niech nie uprawia seksu bez zabezpieczenia
  • Odpowiedz
@Point6: Nie napisałeś, ale też nie uzasadniłeś stanowiska pt. neutralności etycznej aborcji. Bo ciężko tego dowieść. To spór natury moralnej, toczony od wieków, często inteligentni ludzie mogą mieć inne zdanie od Ciebie, bo moralność jest subiektywna. To nie jest 2+2=4 i end of story.
  • Odpowiedz