@robert-kowalski: przecież tu chodzi o ukazanie tego ogromnego dysonansu, że u nas walczy się, aby nie musiały się rodzić martwe dzieci, a Włoszka pyta o coś, co nawet przed wyrokiem nie było legalne.
@skitarii: ale przecież jak aborcja będzie legalna to chyba ci na rękę, że usunie i nie będziesz musiał płacić? Xd czemu miałbyś mieć więcej możliwości niż kobieta?
@Mikka: Nie śledzę. W tym wątku napisałem komentarz wcześniej niż ty. Skojarzyłem avatar więc napisałem. Poza tym nie możesz sobie napisać każdej głupoty, i tłumaczyć tego jako "to tylko moje zdanie". Jak ktoś sobie chce używać aborcji w taki sposób, to tobie nic do tego. Twój komentarz ma taki sens, jak marudzenie z powodu tego, że ktoś je kanapki z dżemem zamiast z masłem. "Kanapki raczej smaruje się tylko masłem".
ale przecież jak aborcja będzie legalna to chyba ci na rękę, że usunie i nie będziesz musiał płacić? Xd czemu miałbyś mieć więcej możliwości niż kobieta?
@chwila: co to za brednie? Jak aborcja będzie legalna to i tak tylko kobieta o niej będzie decydować. Dlatego facet powinien decydować czy chce płacić alimenty, jeśli kobieta wybierze urodzenie dziecka.
@Point6: Nigdzie nie stwierdziłem że nie może, tylko zwróciłem uwagę że z mojego punktu widzenia nie od nie zachodzenia w ciąże jest aborcja, tylko od tego są przeznaczone do tego sposoby. Dla mnie temat aborcji jest delikatny, i traktowanie go tak instrumentalnie i lekko wyzbywa wrażliwości, która dla mnie jest ważna u człowieka.
@Mikka: a ja nie stwierdziłem, że chcesz zabraniać im takiej możliwości. Poinformowałem cię jedynie, że o gustach, się nie dyskutuje. Ty traktujesz ją w taki sposób, a inni traktują to inaczej. Nic z tego nie wynika, ale twój komentarz mocno sugeruje, że uważasz swój gust za lepszy.
ale twój komentarz mocno sugeruje, że uważasz swój gust za lepszy.
Bo może wiesz że w sumie mam rację, bo to że od tego jest antykoncepcja to chyba nawet największe konserwy wiedzą, a ty sobie dalej dodałeś do tego co chciałeś, że niby czegoś jej zabraniam.
@robert-kowalski: Tak to jest w większości krajów, wiesz? Nie czujesz się na siłach wychowywać dziecko, to go nie rodzisz. W Polsce odwrotnie - rodzisz, bo nie masz wyboru, nienawidzisz dziecka, bo zniszczyło ci życie, nie zajmujesz się nim, nie poświęcasz uwagi, nie masz kasy na jego edukację czy zdrowie, więc ono potem wyrasta na przegrywa i mamy naród przegrywów, rezultaty widać choćby na mirko.
Bo może wiesz że w sumie mam rację, bo to że od tego jest antykoncepcja to chyba nawet największe konserwy wiedzą,
Nie masz racji, bo zabieg aborcji można wykorzystywać w przeróżny sposób. Można nawet to robić nawet dla samej zabawy, ponieważ aborcja zawsze jest etycznie neutralna. Jeśli nie byłaby, to wtedy powinno się ją ograniczyć, lub nawet
@blackfriday: Tylko że w takim wypadku odpowiedzialność ponosi i matka, i dziecko, które w sumie nic złego nie zrobiło, a ma na starcie skopane życie. No i często też ojciec, jeśli płaci alimenty. Wszyscy nieszczęśliwi.
W ogóle co to za mentalność, że ciąża ma być karą, dziecko ma być karą. No proszę was.
Ale jak to nie można aborcji po tym, jak zajdzie się w przypadkową ciążę w klubie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gonciarz #bekazlewactwa #bekaztwitterowychjulek #aborcja #przegryw #cuckold
Ale nawet dość chętnie bo można nasrać na Julki, więc spoko.
Ale ona, czy gonciarz?
@chwila: co to za brednie? Jak aborcja będzie legalna to i tak tylko kobieta o niej będzie decydować. Dlatego facet powinien decydować czy chce płacić alimenty, jeśli kobieta wybierze urodzenie dziecka.
Ona, chociaż Gonciarz niewiele lepszy.
Ale ja jestem ze wschodu ( ͡° ʖ̯ ͡°) . Jestem prostym konserwatywnym zydkiem.
@Point6: Bzdura totalna.
Bo może wiesz że w sumie mam rację, bo to że od tego jest antykoncepcja to chyba nawet największe konserwy wiedzą, a ty sobie dalej dodałeś do tego co chciałeś, że niby czegoś jej zabraniam.
Nie masz racji, bo zabieg aborcji można wykorzystywać w przeróżny sposób. Można nawet to robić nawet dla samej zabawy, ponieważ aborcja zawsze jest etycznie neutralna. Jeśli nie byłaby, to wtedy powinno się ją ograniczyć, lub nawet
W ogóle co to za mentalność, że ciąża ma być karą, dziecko ma być karą. No proszę was.