Aktywne Wpisy
mirko_anonim +35
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +12
Mimo że nieco inne od Hyperionów, książki te są napisane równie dobrze, wciągają od pierwszej strony, wprowadzają świetnych bohaterów i rzucają nowe światło na tych już znanych. Kiedy trzecia powieść ma lżejszy, przygodowy charakter, The Rise of Endymion jest bliższy oryginałom, wspaniale dopina historię i wynagradza przeczytanie całej sagi niesamowitym zakończeniem.
Z pewnością będę teraz czuł pustkę przynajmniej przez tydzień, a cały Cantos trafia do kanonu moich ulubionych pozycji fantastycznych. Gorąco polecam!
#scifi #ksiazki #hyperion
Historia Endymiona również jest jedną z moich ulubionych. Dań Simmons w ogóle ma umiejętność zarysowania w taki sposób następnych przygód, że Ne d się oderwać od lektury.