Wpis z mikrobloga

• 1
@The_Joker co do filmiku na yt - nie można mu "odmówic" uroku a nie "odebrać". Ale poza drobnyn faux pas fajniutko, a to się zdarzyć może każdemu kto nie celebruje nagrywania na yt jak to współcześnie jest modne. Więc było krótko, bez długiego pieprzenia tylko by wpakować reklamy ;) polecam tego mirkowicza ;)
  • Odpowiedz
@Sierran: Działać działa, w większości dystrybucji o języku polskim można pomarzyć, bateria po 5h ładowania potrafi spaść do 10% następnie urosnąć do 40%:) Podejrzewam, że za stan baterii odpowiada bash $RANDOM :) każdy system cierpi na jakieś niedomagania. Ubuntu touch bardzo mi się spodobał wizualnie. Nawet popisałem trochę z twórcami i wiem, że w pon może wyjść nowy build:) Działam w temacie, zależy mi żeby uciec od google.
  • Odpowiedz
@The_Joker: Dobrze słyszeć bo się zamieniam w wujka foliarza i też szukam alternatywy. Rozmowy, sms i jakiś komunikator wystarczy. Myślałem jeszcze by uciec w stronę huaweia ale to też nie wiem czy dobre rozwiązanie. Najchętniej to bym przytulił coś z sailfish'em :D
  • Odpowiedz
@Sierran: Odpuść Huawei - jak posłuchasz ruch sieciowy to ciągle gada:) LineageOS bez gapps robi robotę. Miałem Asus Zenfone z LineageOS jako telefon na co dzień i był super. Niestety spadł i ekran się zniszczył.
  • Odpowiedz
@Sierran: @Kiciuk: Update, drugi dzień z Pine, wziąłem sobie wolne żeby go dostosować, wybrać najbardziej odpowiednią dystrybucję itd. Zakończyło się na Mobian - została u mnie wersja nightly z 08.02.2021 jest nawet język PL. Coraz lepiej to wygląda. Jutro idę z nim do roboty:)
  • Odpowiedz