Wpis z mikrobloga

Patrze tak sobie po ulicach i od ponad trzech miesięcy obserwuję, jak spokojnie ponad 95 procent rodaków chodzi cały czas dzielnie w maskach w absolutnie każdym miejscu, większość-nawet na pustym chodniku, niektórzy bohaterowie w zaparowanych okularach, nie zważając na deszcz czy mroź, spacerują z psem po pustym osiedlu, inni biegają w maskach po pustym parku..

W innych krajach podobnie. I widzicie-to własnie dzięki temu odpowiedzialnemu zachowaniu gospodarka pozostała otwarta, żyjemy normalnie i uchroniło to całą Europę przed lockdownami, godzinami policyjnym a nas przed - "Narodową Kwarantanną." Wystarczyło po prostu nosić maseczki i żadnych lockdownów nikt nie wprowadzi, tak jak eksperci mówili.

#koronawirus
Pobierz
źródło: comment_1611704029qffioMeZ9LnzNIYU6l9N2G.jpg
  • 59
@rskkk: Zlego jest np to, ze slepe przestrzeganie przepisow wylacza zupelnie myslenie, a ludzie zaczynaja sie zachowwac jak zaprogramowane roboty. Nie sadze, zeby wylaczenie myslenia bylo czym dobrym. I przykro sie to obserwuje.

Pamietam jak przed wprowadzeniem nakazu w pazdzierniku mielismy po kilka tysiecy przypadkow zakazen dziennie, to wiekszosc ludzi nie nosila masek nawet w tlumie ludzi na ulicy. Wprowadzono nakaz, i ci sami ludzie zakladaja teraz maske zeby wyrzucic smieci
via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@Prusti: "co w tym takiego niesamowitego ze odsniezal auto w maseczce itp? Dokladnie tak samo sam robie a wiesz czemu? Bo po prostu zakladam ta szmate juz automatycznie na ryj jak wychodze z domu i nie mysle o niej"

No właśnie. Już wytresowany jesteś. Co sam przyznajesz. A to po prostu głupie.

Ale twoja sprawa. Ja tylko się z tego śmieję.
  • 7
@Krupier: no i Ty sie smiejesz ale ostatnio tak moj znajomy wyhaczył mandat odsniezajac właśnie auto przed blokiem. Podjechala policja i sie dowalili, ze maseczki nie ma a przebywa w miejscu publicznym. Oczywiscie mandatu nie przyjal ale teraz musi sie tłumaczyc w sadzie jak idiota

@adam-photolive:

No i sąsiad z rigczem, szanuję. A milicja jak zwykle się kompromituje.
@mrfavor:

Mam inne spostrzezenia, mieszkam w Wawie, widac bylo tu wprawdzie pewne niewielkie odprezenie maseczkowe w okresie poswiatecznym

Z moich anegdotycznych obserwacji, bo tak się złożyło że w zeszłym roku trochę po kraju jeździłem - Waw: maseczkowa psychoza, Poznań - maseczkowa psychoza (i to na słynnym "łazarskim rejonie"!), Trójmiasto - czilera utopia. Potwierdza się moja hipoteza robocza, że jod dobrze robi na rozwój mózgu.
@soulburner:

Niedawno szedłem przez miasto i mijałem kilka osób bez masek - wiecie, jakie emocje to we mnie wywołało? Niemal euforię. Zobaczyć twarz innego człowieka. A jestem introwertykiem, którego ludzie męczą i wysysają z energii

Mam tak samo jak Ty... Jeszcze lepszy uczuć: zobaczyć nienawistną twarz covidianina, który z chęcią by Ci #!$%@?ł, ale wała zrobi, bo wie że nie jest w internecie i startowanie do gościa 1,90m i 200 kilo
@mrfavor a ja właśnie obserwuje odwrotnie- co prawda większość maseczkę ma, to jednak noszenie jej na nosacza nasiliło się ostatnio bardziej niż to miało miejsce na początku.o ile wcześniej jakaś 1/3 miała maseczkę pod nosem, tak na ostatniej wyprawie na zakupy była spokojnie ponad połowa takich ()
Jakos nie widywalem poprzedniej zimy ludzi wychodzacych wyrzucic smieci pod blok w papierowych maskach na twarzy

@mrfavor: kurcze człowieku, żeby wyjść przed dom trzeba przejść przez klatkę schodową. Mam zakładać maskę na ryj przed wyjściem z mieszkania na klatkę, gdzie jest ona faktycznie bardzo potrzebna, zdejmować po wyjściu z klatki na czas dojścia do śmietnika, a potem znowu zakładać przed wejściem na klatkę?
  • 6
@Krupier: no i Ty sie smiejesz ale ostatnio tak moj znajomy wyhaczył mandat odsniezajac właśnie auto przed blokiem. Podjechala policja i sie dowalili, ze maseczki nie ma a przebywa w miejscu publicznym. Oczywiscie mandatu nie przyjal ale teraz musi sie tłumaczyc w sadzie jak idiota

@adam-photolive:

A jeszcze pozwolę sobie wtrącić. Ta sytuacja pokazuje też, że maski już dawno nie służą walce z wirusem, a są jedynie jednym z elementów
  • 6
@Dutch: "Trójmiasto - czilera utopia. Potwierdza się moja hipoteza robocza, że jod dobrze robi na rozwój mózgu."

Ale też chyba nie każdemu dobrze robi bo i agentów chodzącym w masce po plaży widywałem. XD

Czaisz to? Jedziesz nad morze poodychac chociaż trochę świeżym powietrzem, chlonac ten jod i zakładasz maskę. XD
Jakos nie widywalem poprzedniej zimy ludzi wychodzacych wyrzucic smieci pod blok w papierowych maskach na twarzy. Nie bylo zimno wtedy?

@mrfavor: ja #!$%@? xD ale czego spisku szukasz. Nie wiem czy wiesz ale rok temu nie było covidu i ludzie nie wiedzieli o tym że maska może też ochraniać przed zimnem.

Teraz jest obowiązek więc łączą go z tym żeby im było cieplej.

Szalik zasłania szyję a nie usta
  • 3
@mrfavor: kurcze człowieku, żeby wyjść przed dom trzeba przejść przez klatkę schodową. Mam zakładać maskę na ryj przed wyjściem z mieszkania na klatkę, gdzie jest ona faktycznie bardzo potrzebna, zdejmować po wyjściu z klatki na czas dojścia do śmietnika, a potem znowu zakładać przed wejściem na klatkę?

@tomtom666:

Możesz też jej nie zakładać idąc przez klatkę schodową. Naprawdę.