Aktywne Wpisy
Smartek +6
Polećcie jakiś fajny (może jakiś niezbyt oczywisty?) #serial do obejrzenia, nie musi być najnowszy, ale też żeby nie była to jakaś staroć sprzed 20 lat. Z ostatnich, które oglądałem i które mi się podobały to W Powietrzu, Rozdzieleni, From, The Last Man on Earth. Większość hitów typu Lost, Fargo, True Detective czy Breaking Bad widziałem. #seriale #coobejrzec #pytanie
PakaBaka +99
Kup auto za 50 000zl w salonie w 2008r.
Używaj 10 lat, dbaj, serwisuj, remontuj
Sprzedaj za 20 000 zł w 2018r. (równowartość 15 500zł w 2008r).
Kolejna osoba jeździ 5 lat
Sprzedaje za 12 000 w 2023r. (równowartość 8600zł w 2008r.)
Kup mieszkanie za 600 000 w 2008r.
W 2023 jest warte 1 120 000 (równowartość 648 000 w 2008r.)
Właśnie dla tego potrzeba silnych regulacji na rynku mieszkaniowym – bo
Używaj 10 lat, dbaj, serwisuj, remontuj
Sprzedaj za 20 000 zł w 2018r. (równowartość 15 500zł w 2008r).
Kolejna osoba jeździ 5 lat
Sprzedaje za 12 000 w 2023r. (równowartość 8600zł w 2008r.)
Kup mieszkanie za 600 000 w 2008r.
W 2023 jest warte 1 120 000 (równowartość 648 000 w 2008r.)
Właśnie dla tego potrzeba silnych regulacji na rynku mieszkaniowym – bo
Testuję coraz to nowsze rzeczy przygotowane techniką sous vide i dzisiaj padło na schab. W zamrażarce na kolejne przepisy czeka już łopatka (planuję zrobić szarpaną wieprzowinę sous vide) oraz paski żeberek (tutaj jeszcze nie mam pomysłu).
Pokroiłem schab na dość grube kotlety (1700 mięsa na 5 porcji), przyprawiłem solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i chilii, a do tego dołożyłem masło, ząbki czosnku i rozmaryn i zapakowałem próżniowo. W nocy leżało w lodówce, a dzisiaj trafiło do 60 stopniowej kąpieli na 4 godziny.
Chyba nigdy nie jadłem tak dobrego schabu (。◕‿‿◕。)
#sousvide #keto #gotowanietomojapasja #gotujzwykopem
Czy po ugotowaniu i wyjęciu z worka coś jeszcze robisz z tym mięsem?
@g455: No ale jak chciałbyś gotować worek przez 4 godziny? We wrzątku? W tej metodzie chodzi o dokładną kontrolę nad temperaturą bo każdy
@siepan: jakim postem? Wprowadzili już jakiś przymus?
Możesz zrobić bez kości i wtedy nawet krócej możesz to trzymać. Wzorowałem się na tym przepisie: https://www.youtube.com/watch?v=dAp5oZkZxqs
A jak chcesz coś bardziej skomplikowanego